Μια ερώτηση στο Reddit ήταν αρκετή για να βγάλουν κάποιοι boomers στην ψυχή από μέσα τους τις σκληρές αλήθειες που κρατούν κρυμμένες από 20χρονα για να μην τρομάξουν με το μέλλον.  “Τι αρχίζετε να αντιπαθείτε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε;”, τα πάντα θα ήταν μια λογική απάντηση. ΑΛΛΑ, υπάρχουν κι άλλες. Αν ταυτίζεσαι είσαι αυτός ο θείος που κάθεται με τη νεολαία. Κρίμα. 

“Τι αρχίζετε να αντιπαθείτε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε;”

1. Την έλλειψη ύπνου: θυμάστε κάποτε που κοιμόσασταν ελάχιστα μετά από ξενύχτι και ήσασταν λειτουργικοί στο γραφείο την επόμενη ημέρα; Αν χρειάζεστε 8 με 10 ώρες ύπνου, τουλάχιστον, έχετε ήδη κάνει ένα μπότοξ ή το σκέφτεστε.

2. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ: ναι, είναι πανάκριβα και φυσικά νιώθεις ότι δουλεύεις για να πληρώνεις το γάλα αμυγδάλου και το φιστικοβούτυρο. Μισείς τις ουρές, μισείς τα παιδάκια που φωνάζουν, μισείς τις ηλικιωμένες κυρίες που δεν θέλουν σακούλες και τοποθετούν τα ψώνια στο καρότσι τους παίρνοντας το χρόνο τους. Απλά, θέλεις ψυχανάλυση και το ξέρεις. Ειδάλλως, δες το Beef  και προσοχή στα φανάρια. 

3. Τα πάρτι στην πολυκατοικία σου: δεν είσαι καλεσμένος, δεν θα ήθελες να είσαι καλεσμένος και να πίνεις φθηνά ποτά από πλαστικά ποτήρια και, βασικά,  σκέφτεσαι να καλέσεις το 100 να τους μαζέψει γιατί θέλεις να κοιμηθείς χωρίς να ακούς την “Ανισόπεδη Ντίσκο”. Ούτε ο Παν Παν θα ήθελε να ακούει την “Ανισόπεδη Ντίσκο” ενώ προσπαθούσε να κοιμηθεί.

4. Τους πόνους στη μέση. Γενικά, την υγεία σου, σωματική και ψυχική που καταρρέει κάθε μέρα που περνάει. Έχεις βαρεθεί να υπολογίσεις θερμίδες, να κάνεις βάρη και τρέξιμο, πιλάτες και spinning μπας και προλάβεις το χρόνο. Σε πονάει ο αυχένας σου, η μέση, τα γόνατά σου, μέχρι και η ψυχή σου.

5. Τις αναμνήσεις. Βλέπεις τους φίλους σου να κάνουν στάτουζ με τις συναυλίες που πήγαν στο παρελθόν και νιώθεις ετεροντροπή για το μπουμεριλίκι τους. Πιάνεις τον εαυτό σου να θυμάται ότι πριν 20 χρόνια έκανες άγριο κλάμπινγκ μέχρι τις 10 το πρωί και να το λέει σε πιτσιρικάδες και νιώθεις ότι γέρασες. 10 το πρωί πλέον μετράς ώρες για το μεσημεριανό διάλλειμα στη δουλειά.

6. Το γεγονός ότι οι γονείς  έχουν γεράσει υπερβολικά. Κι είναι τρομερά δύσκολο να το διαχειριστούμε. Φοβόμαστε κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο και μας παίρνουν από το πατρικό μας.

7. Τα social media: Έχουν κλείσει σπίτια και είναι ανόητα. Δημιουργούν περισσότερα ψυχολογικά από όσα υπάρχουν εκεί έξω.

8. Το αλκοόλ: που δεν αντέχεται πλέον

9. Η μουσική: είναι χάλια κι ανυπόφορη. Κρίμα.

10. Τους νέους: μοιάζουν αβοήθητοι χωρίς τους γονείς τους.