Διαστημικά βενζινάδικα. Ναι. Mandalorian από τη ζωή βγαλμένο. Η αναδυόμενη διαστημική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς επαρκή υποδομή ανεφοδιασμού.Η Orbit Fab είναι μια startup που προσφέρει υπηρεσία ανεφοδιασμού καυσίμων στο διάστημα και συγκεντρώσε 28,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Η Orbit Fab, μια startup που αναπτύσσει υπηρεσίες ανεφοδιασμού με δορυφόρους στο διάστημα, συγκέντρωσε 28,5 εκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει τις εργασίες στις πρώτες της αποστολές.

https://t.co/evfWBuIHgD

 Η Orbit Fab θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει τις εργασίες στις πρώτες της αποστολές για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικού ανεφοδιασμού. Θα αυξήσει επίσης την παραγωγή της θύρας RAFTI για διαστημόπλοια, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τον ανεφοδιασμό σε τροχιά. Γιατί; Βλέπουν μια ακμάζουσα αγορά στο διάστημα για προϊόντα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν τόσο τις υπάρχουσες διαστημικές επιχειρήσεις (επικοινωνίες και παρατήρηση της Γης) όσο και νέες βιομηχανίες όπως ο διαστημικός τουρισμός, η κατασκευή και η εξόρυξη

https://t.co/N66QzFMUaZ

Εκτός από τη χρηματοδότηση της Series A, η Orbit Fab έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με στρατιωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Defense Innovation Unit και SpaceWERX, του βραχίονα καινοτομίας της Space Force, αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων για τρεις αποστολές επίδειξης επιχειρήσεων εγγύτητας και ανεφοδιασμού διαστημικών σκαφών. Η πρώτη από αυτές τις αποστολές έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί στις αρχές του 2024. Για τον CEO της Orbit Fab, Ντάνιελ Φέιμπερ, η παράταση της διάρκειας ζωής των δορυφόρων αποτελεί τη φυσική εξέλιξη του παραδείγματος της SpaceX, που έφερε στην αγορά τους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους. Η Orbit Fab υπολογίζει πως το κόστος ανεφοδιασμού ενός δορυφόρου στα 20 εκατομμύρια δολάρια για 100 κιλά υδραζίνης, η οποία βοηθά τους δορυφόρους να παραμείνουν στη θέση τους για περισσότερο παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.