Ξέρουμε τι κάνετε τη Μεγάλη Εβδομάδα εκτός από το να νηστεύετε(;), να είστε καλά παιδιά(;) και να μην πίνετε τον Βόσπορο μαζί με τους φίλους σας στο χωριό που μαζευτήκατε για Πάσχα. Παρακολουθείτε με την ίδια προσοχή που παρακολουθούσατε και πριν 20 χρόνια τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, αυτό το ΕΠΟΣ του Φράνκο Τζεφιρέλι που όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και καλύτερο.

Και δεν είστε οι μόνοι.

Aυτή η μίνι σειρά μοιάζει σαν τα Φιλαράκια το Σαββατοκύριακο: είναι στάνταρ. Δεν υπάρχει περίπτωση, άσχετα αν πιστεύεις ή όχι, να μην έχει πάρει το μάτι σου τον Ρόμπερτ Πάουελ, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ιησού. Την περιόδο του Πάσχα είναι παντού, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μόλις μπαίνουμε και επίσημα στη Μεγάλη Εβδομάδα, το μυαλό μας πάει σε αυτόν και ένα συγκεκριμένο κανάλι.

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 και δίκαια θεωρείται η καλύτερη σειρά/τηλεταινία/όπως θέλετε πείτε για τον Ιησού. Μέχρι και σήμερα, φανταστείτε, βάζουν εικόνες του Πάουελ σε εκκλησίες, οπότε πάει να πει ότι τόσο αυτός όσο και Τζεφιρέλι, κάτι έκαναν καλά, τρύπωσαν κατά κάποιον τρόπο στο υποσυνείδητο και δεν βγήκαν ποτέ από εκεί.

Τυχαίο δεν είναι επίσης ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες ή τις διάφορες φωτογραφίες με τον Πάουελ να πίνει και να καπνίζει πάνω στον σταυρό. Για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι ο ηθοποιός δεν ανοιγόκλεινε τα μάτια του για να γίνει κατανοητό ότι είναι διαφορετικός, ότι ακολούθησε αυστηρή δίαιτα για την σκηνή της σταύρωσης, ότι ήταν άθεος πριν υποδυθεί τον Ιησού, ότι «τρελάθηκε» μόλις ολοκληρώθηκε το έργο του Τζεφιρέλι.

Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο.

Όχι, ο Ρόμπερτ Πάουελ, άσχετα με τα όσα διαβάζουμε κατά καιρούς, δεν «τρελάθηκε» επειδή έπαιξε τον Ιησού. Μάλιστα, κυκλοφορούν και διάφορα άρθρα που γράφουν για την «κατάρα» που πέφτει σε όσους τον υποδύονται. Πώς το έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ; «Fake news». Ναι, αυτό είναι, fake news. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι μια χαρά, αντιμετώπισε μερικές δυσκολίες γιατί τον ακολούθησε ο ρόλος αλλά, τελικά, είχε μια επιτυχημένη καριέρα και μάλιστα πρωταγωνίστησε σε σημαντικές σειρές του BBC. 

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει καμία κατάρα, μόνο μία ταινιάρα και αυτή ονομάζεται ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Πες την αλήθεια, αυτό βλέπεις τώρα.