*It’s Leviosa, not Leviosaaa!

To διαβάσαμε πριν από μερικές ημέρες, αλλά τώρα έγινε και επίσημο: To Χάρι Πότερ γίνεται σειρά οπότε είναι μια καλή στιγμή να υψώσετε τα ραβδιά σας. Όχι οι Μαγκλς, οι άλλοι…Η Warner Bros. Discovery, λοιπόν, ανακοίνωσε πως η παραγωγή της σειράς του Χάρι Πότερ θα είναι δεκαετής και θα προβληθεί στην υπηρεσία streaming της που μετονομάζεται σε Max. Δέκα χρόνια παραγωγής, ναι, δεν γίνονται μαγικά, πρέπει να δουλέψουν άνθρωποι και όχι μάγοι για να δούμε κάτι καλό.

Η σειρά περιγράφεται ως «πιστή αφήγηση» των βιβλίων της Ρόουλινγκ και θα έχει, φυσικά, νέο καστ. Κάθε σεζόν θα επικεντρώνεται σε ένα από τα επτά βιβλία, τα οποία κυκλοφόρησαν από το 1997 έως το 2007 και αν για κάτι είμαστε χαρούμενοι, είναι ότι πίσω από το εγχείρημα είναι το HBO και το HBO, όπως και να το κάνουμε, ξέρει να φτιάχνει σειρές.

«Η σειρά θα έχει νέο καστ που θα καθοδηγήσει μία νέα γενιά θαυμαστών, με όλες τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους πολύ αγαπημένους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες που λατρεύουν οι φαν του Χάρι Πότερ εδώ και πάνω από 25 χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση της Warner Bros. Discovery. 

Στα ακόμα πιο καλά νέα, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα είναι εκτελεστική παραγωγός της σειράς και ελπίζουμε να πατήσει πόδι και να μην δούμε κάτι σαν το Fantastic Beasts. Επίσης, σε συζητήσεις με την εταιρεία είναι και ο Ντέιβιν Χέιμαν, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός και στις οχτώ ταινίες «Χάρι Πότερ», που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2011, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ. 

«Η δέσμευση του Max να διατηρήσει την ακεραιότητα των βιβλίων μου είναι σημαντική για εμένα και ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής της νέας μεταφοράς στην οθόνη, η οποία θα επιτρέψει ένα βαθμό βάθους και λεπτομερειών που μπορούν να υπάρξουν μόνο σε μια μεγάλης μορφής τηλεοπτική σειρά», δήλωσε η Ρόουλινγκ.