Τα εθνικά μας χαίρια σχετικά με τα σινεμά μας, βρήκαν τη θέση τους μέχρι και στον Guardian. Εν τω μεταξύ, ένα καλό νέο έκανε την εμφάνισή του. Σύμφωνα με το constructionmag.gr, το Cine Paris ανακαινίζεται και αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το καλοκαίρι του 2023. Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, πως το Cine Paris δεν λειτουργεί τα καλοκαίρια από το 2020 μέχρι και σήμερα. 

«Στην αναβίωση του ιστορικού κινηματογράφου Cine Paris στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα με ταυτόχρονη δημιουργία και αίθουσας εκδηλώσεων για τις ανάγκες του ιδρύματος Stelios Philanhtropic Foundation, προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες του Build η κατασκευαστική εταιρεία Αnax Constructions. Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου και επί της ουσίας ο φιλανθρωπικός φορέας που ο ίδιος έχει ιδρύσει, έχει αποκτήσει κατά 100% το συγκεκριμένο ακίνητο που κατά το παρελθόν στέγαζε αφενός το Cine Paris, αφετέρου το κέντρο διασκέδασης, Ζυγός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο θερινός κινηματογράφος που βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου θα ανακατασκευαστεί, θα ανακαινιστεί και αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το καλοκαίρι του 2023. Σε ό,τι αφορά το χώρο του Ζυγού, εκεί πρόκειται να δημιουργηθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Stelios Philanthropic Foundation», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Σε ένα άλλο σημείο γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης: «Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Πλάκα δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια, αυτά του 2020, του 2021 καθώς και το φετινό. Σημειώνεται ότι η κατασκευαστική εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα και ένα ακόμη σημαντικό project, αυτό της κατασκευής του νέου κέντρου διαλογής και των γραφείων της ACS σε εμβαδόν οικοπέδου 27.000 τετραγωνικών μέτρων και με συνολικό εμβαδόν κτιρίου 31.000 τ.μ. στην περιοχή του Αιγάλεω. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του κτιρίου είναι 496 τετραγωνικά μέτρα, το εμβαδόν δόμησης ανέρχεται στα 844 τετραγωνικά μέτρα και η συνολική ανωδομή του στα 3.252 τετραγωνικά μέτρα με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Το μέγιστο ύψος του ανέρχεται στα 11,42 μέτρα και αποτελείται από τρεις ορόφους και από έναν υπόγειο χώρο για βοηθητική χρήση.»

Ειλικρινά, ΜΑΚΑΡΙ.