Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος μαγειρεύει για να ταΐσει τους πεινασμένους. O Κωνσταντίνος, ο άνεργος που ταΐζει τους άστεγους συνηθίζει να λέει: “Φυτεύουμε έναν σπόρο αλληλεγγύης, τον ποτίζουμε με σεβασμό και θερίζουμε αγάπη και χαμόγελα”.Δεν ζητά ούτε food pass ούτε πιστοποιητικό πείνας. Δίνει «τρόφιμα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, απόμαχους της ζωής, ηθοποιούς καλλιτέχνες άνδρες, γυναίκες χωρίς καμία διάκριση πουθενά ούτε σε θρησκεία, ούτε σε επάγγελμα, ούτε σε φύλο, ούτε σε ηλικία, ούτε σε εθνικότητα ούτε πουθενά»  όπως γράφει. Κι αυτό δεν αρέσει σε όλους. Ειδικά στους γείτονες του.

Διαβάζουμε στην χθεσινή ανάρτησή του: «Πριν από 3 λεπτά ήρθε ένας υπάλληλος της Δημ αστυνομίας του Δ Αθηναίων για καταγγελία που έγινε από « μερικούς» γειτονιές για ρύπανση και βρώμικα στη Μ Αλεξάνδρου 109 στον Κεραμεικό ,όλα καλά ο άνθρωπος μου είπε ότι είναι όλα πεντακάθαρα και ότι απλά έπρεπε να του δώσω τα στοιχεία μου για να πάρει πίσω και να αποδείξει ότι έκανε την δουλειά του μετά την καταγγελία. Με ρώτησε βέβαια αν έχω άδεια για να μαγειρεύω, του απάντησα ότι εσύ στο σπίτι σου όταν μαγειρεύεις έχεις άδεια; Μου απάντησε «όχι», τότε και εγώ δεν χρειάζομαι. Τότε του είπα να πει στους «μερικούς γείτονες» ότι επειδή μου τα έκαναν ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ  να έρθουν να τους δώσω μερικά λόγω Πάσχα και λόγω του ότι είναι και καλοί χριστιανοί και πιστεύουν στην αγάπη. Καλή ανάσταση στο μίσος που φωλιάζει στην καρδιά σας, τσακίζουμε τον φασισμό μέσα σε οποιαδήποτε καρδιά  Και ας γίνονται τέτοια εμείς συνεχίζουμε αλληλέγγυα».

Σήμερα μας ενημερώνει για το έργο του, αυτό που προκάλεσε και την καταγγελία:  “500 σακούλες συν 150 τρόφιμα τσουρέκια, λαπάδες και αυγά στους συνανθρώπους μας από αυτά που ΕΣΕΙΣ φέρατε και δώσαμε. Εμείς τα όνειρά μας δεν τα αφήσαμε. Δεν απουσιάσαμε ουτε χωριστήκαμε και ας ήμασταν λίγοι στην αρχή, δεν φοβηθήκαμε, γιατί στο φως της φωτιάς γνωριστήκαμε”.