Με νέα υπόθεση revenge porn μάς βρίσκει το φετινό Πάσχα. Δεν πιστεύουμε να νομίσατε προς στιγμή πως ξεμπερδέψαμε με το κόνσεπτ. Όχι βέβαια. Τέσσερις γυναίκες (τρεις από τη Λάρισα και μια από τη Θεσσαλονίκη) κατήγγειλαν πως δέχονταν εκβιασμό για να μη διαρρεύσουν φωτογραφίες και βίντεό τους. 
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γυναίκες, άγνωστος χάκαρε τις συνομιλίες τους στο Instagram και στο Facebook, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεό τους. Στα καλά νέα, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για έναν 38χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκδικητικής πορνογραφίας 

Πώς ακριβώς δρούσε ο 38χρονος

Ο 38χρονος δεν δρούσε μόνος. Εκείνος και οι συνεργοί του παραβίασαν τα προφίλ τεσσάρων γυναικών και απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, απειλούσε τα θύματα ότι θα διαρρεύσει υλικό από προσωπικές τους στιγμές, ακόμα και σε πορνογραφικές σελίδες. 

Για να μην το κάνει, εκβίαζε τις γυναίκες, ζητώντας τους ποσά ως και 1.000 ευρώ, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων. Σε περιπτώσεις που τα θύματα δεν υπέκυπταν στις απειλές και τις πιέσεις, ο 38χρονος κοινοποιούσε το υλικό σε επαφές του προφίλ που είχε παραβιάσει, καθώς και σε άλλους χρήστες στο ίντερνετ. 

Πέρα από το αδίκημα του revenge porn, ο δράστης κατηγορείται και για εκβίαση και απάτη σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων. 

Πώς αποκτούσε πρόσβαση στα προφίλ

Η παραβίαση των συνομιλιών συνέβαινε ως εξής: χρησιμοποιούσαν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους. Κάπως έτσι κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media και εφόσον τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, τους ζητούσαν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο link για να το αποφύγουν. Στο επόμενο βήμα, τα θύματα καλούνταν να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες υπέκλεπταν και αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμού τους, αλλάζοντας τους υπάρχοντες κωδικούς.