Τι πράγμα και αυτό κάθε χρόνο… Λες και γίνεται κατάβαση από ορκ νιώθουν στην επαρχία το Πάσχα. Και δεν έχουν άδικο. Οι Αθηναίοι κατεβαίνουν με άγριες διαθέσεις στο «χωριό» γιατί πρέπει και αυτοί κάπως να ξεσκάσουν, να βγάλουν όλη την ένταση των προηγούμενων μηνών. Τώρα, πώς θα το κάνουν αυτό μέσα σε λίγες μέρες κανείς δεν ξέρει αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους πτοεί. Έτσι, η Μεγάλη ΕΒδομάδα και η εβδομάδα που ακολουθεί είναι κάτι σαν προετοιμασία για τους locals. Το καλοκαίρι, βλέπετε, δεν είναι και πολύ μακριά.

Αλλά τι να κάνεις; Να τους πεις μείνετε μακριά μας χαλάτε την ηρεμία; Όχι, άνθρωποι(;) είναι και αυτοί, θέλουν να ψήσουν, να πιουν τις μπίρες τους, να γλεντήσουν με ελαφρολαϊκά και τραπ και να πέσουν ξεροί για σιέστα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης σκόρδου. 

Η «κατάβαση» όπως γράψαμε στην αρχή του κειμένου, έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το intronews.gr, με πληρότητα σχεδόν 100% αναχωρούν σήμερα τα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Την τιμητική τους έχουν 
Πάρος, Ίος, Νάξος και Σαντορίνη είναι μερικοί από τους προορισμούς που προτιμούν οι ταξιδιώτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ, τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Κατά την επιστροφή τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. 

Εσείς κερδίζετε χρόνο, οι επαρχιώτες και όσοι ζουν στα νησιά χάνουν την ηρεμία τους. Έτσι είναι το Πάσχα στην Ελλάδα.