H Κάθριν Χαν είναι μια από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Δεν είμαι αντικειμενική, σας ενημερώνω εκ των προτέρων. Είναι μια ηθοποιός που παίζει εγκεφαλικά. Κι αυτό είναι ακαταμάχητο. Προχωράμε στη σειρά που είναι επίσης εγκεφαλική, ενώ δεν της φαίνεται, πιστεύεις ότι θα δεις μια σειρά στο Disney+ για να κλάψεις με το δράμα. Δεν θα κλάψεις, μάλλον. 

https://twitter.com/BroadwayBooks?ref_src=twsrc%5Etfw

Βασίζεται στην ομώνυμη συλλογή δοκιμίων της Cheryl Strayed (τα οποία βασίστηκαν στις απαντήσεις που συνήθιζε να γράφει για τη σελίδα συμβουλών Dear Sugar του διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού Rumpus), έξυπνα γραπτές απαντήσεις σε όσους αναζητούσαν παρηγοριά από την ανώνυμη θεία sth. Πώς θεραπεύουμε από τον πόνο; Κάνω λάθος που αφήνω τον σύζυγό μου; Τι σημαίνει πραγματικά να προχωρήσεις; Τέτοια μεγάλα ερωτήματα. Που οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι σχεδόν 50. Και, φυσικά, κουβαλά 49 χρόνια απογοητεύσεων, παρελθοντικών ανεπεξέργαστων τραυμάτων, ματαιώσεων και φοβιών. Είναι δηλαδή μια κανονική μεσήλικας εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος. Στα νιάτα της είχε φιλοδοξίες. Ήθελε να γράψει το γυναικείο μυθιστόρημα που θα έκανε τους πάντες να παραμιλάνε. Την ορμή της σταμάτησε ο αναπάντεχος θάνατος της μητέρας της. Και οι ευθύνες και ο τρόπος που επέλεξε να το διαχειριστεί. Το σεξ σχεδόν ποτέ δεν είναι απλά σεξ. Είναι πολλά περισσότερα που δεν μπορούμε να σας εξηγήσουμε γιατί δεν είμαστε ψυχοθεραπευτές. Η 49χρονη λοιπόν ηρωίδα μας κουβαλά κι έναν αποτυχημένο γάμο, ένα διαζύγιο και έναν προβληματικό αδελφό. Και είναι στα πρόθυρα του δεύτερου διαζυγίου της. Νιώθει αποξενωμένη από τον ίδιο της τον εαυτό.  

Και την πετάει ο τωρινός σύζυγός της από το σπίτι. Ο γάμος της αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της απόφασή της να δώσει στον αδερφό της Λούκας 15.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις κολεγίου της κόρης της για να σώσει το σπίτι τους, μια επιλογή που έκανε χωρίς να συμβουλευτεί τον σύζυγό της. Η ζωή της είναι χάλια. Δεν είναι, αλλά εκείνη πιστεύει ότι είναι. Κι ένας παλιός φίλος της θυμίζει ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον ακόμη κι αν δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί έτσι θα καταφέρουμε να βγούμε από το προσωπικό μας χάος και να καταλάβουμε ότι όχι, δεν είμαστε εμείς με το συννεφάκι που βρέχει μονίμως στο κεφάλι μας, είναι πολλοί εκεί έξω. Λέγεται θεραπευτικό ταξίδι και είναι επίπονο. Σόρι.  

https://t.co/PzcRy5FZiR

Μέσα σε 8 επεισόδια βλέπεις τι μπορεί να πάει λάθος σε ένα γάμο: μοιχεία, απογοήτευση και οργή. Η σειρά έχει μπόλικη άβολη ειλικρίνεια (και κυνισμό) για το τι σημαίνει να είσαι σε μια μακροχόνια σχέση. Κυρίως,  είναι οδυνηρά ρεαλιστική γιατί μας θυμίζει ότι η ταυτότητα μας δεν παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Αλλάζει. Και πρέπει να ανακαλύψουμε στα 50 μας τι άνθρωποι έχουμε γίνει. Σπάνια είμαστε αυτοί που πιστεύαμε ότι θα γίνουμε. Εμάς τι μας έμεινε; Δεν μπορεί να διορθωθεί με μαγικό τρόπο οτιδήποτε δεν πάει καλά στη ζωή μας. 

https://t.co/W8CvgwbCbx

Υγ: δεν αξίζουμε το Hahnissance.