Συμφωνούμε όλοι ότι το πιο πολυσυζητημένο θέμα στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι η τεχνητή νοημοσύνη; Ωραία. Τότε να σας πούμε ότι ένας καλλιτέχνης τη χρησιμοποίησε (όπως όλοι μας το τελευταίο διάστημα με το ChatGPT) για να μετατρέψει τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους του κόσμου σε φτωχούς. Και  αλήθεια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς γιατί πρέπει να απεικονίσει κάποιον σε συνθήκες ακραίας φτώχειας για να λάβουμε το μήνυμα.

Ας το προσπεράσουμε.

Ο Ινδός Γκοκούλ Πιλάι παρουσίασε διάφορα άτομα, από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής και δισεκατομμυριούχο Τραμπ μέχρι τον Έλον Μασκ διαφορετικά από αυτό που τους έχουμε συνηθίσει. Ο κορυφαίος επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος της Ινδίας Μουκές Αμπάνι είναι επίσης στη λίστα. 

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσπάθησε και κατάφερε μέχρι έναν βαθμό να μας δείξει πώς αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν μακροβούτια στην πισίνα με τα χρήματά τους, θα έμοιαζαν αν ζούσαν σε φτωχογειτονιές. Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο Instagram με το όνομα “Slumdog Millionaire” εξέπληξαν πολλούς ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να απαντούν ότι ο Έλον Μασκ μοιάζει με πλούσιο ακόμα και μέσα στη φτώχεια του. Δεν έχουν άδικο σε αυτό.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο Πιλάι είπε ότι χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Midjourney για να δημιουργήσει τα πορτρέτα τους ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε και photoshop για καλύτερα αποτελέσματα. Η έμπνευσή του, όπως δήλωσε, προήλθε από την κλασική ινδική ταινία «Slumdog Millionaire» την οποία είδε ξανά. «Ήταν πολύ συμπτωματικό. Η ταινία διαδραματίζεται στις φτωχογειτονιές της Ινδίας και ήθελα να φτιάξω κάτι βασισμένο σε αυτό».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gokul Pillai (@withgokul)