Ένα νέο είδος αράχνης ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία.Ο οκτάποδος γίγαντας είναι ένας τύπος Golden Trapdoor Spider και βρέθηκε σε δάση στο Κουίνσλαντ, στη βορειοανατολική Αυστραλία.

Οι σπάνιες αράχνες μπορούν να φτάσουν τα 5 εκατοστά σε μήκος. Η Giant Trapdoor Spider είναι ένα είδος αράχνης, η οποία κρύβεται σε μία τρύπα καλυμμένη από φύλλα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, όμως, ανοίγει την «καταπακτή» των φύλλων της και πηδάει έξω για να πιάσει έντομα για τροφή. Η επίσημη επιστημονική της ονομασία είναι euoplos dignitas.Οι επιστήμονες που τις ανακάλυψαν λένε ότι θα μπορούσαν ήδη να απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας των δασικών εκτάσεων στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Βρέθηκε ως μέρος μιας εκστρατείας που ονομάζεται Project Dig που ελπίζει να αναδείξει περισσότερο τον φυσικό κόσμο της περιοχής και να τον προστατεύσει καλύτερα. Ο Δρ Μάικλ Ριξ, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που ανακάλυψε το νέο αραχνοειδές, περιέγραψε το νέο είδος ως μια «θεαματική αράχνη… και ένα μεγάλο όμορφο είδος».