Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις άσχετο, οπότε να τον ακούτε τον Ντέιβιντ Λιντς ο οποίος είναι όλο επαίνους, θαυμασμό και μέλια για την πιο πρόσφατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Once Upon A Time In Hollywood (2019). Γενικά, να τον εμπιστεύεστε όταν είναι για μουσική, ταινίες ή υπερβατικό διαλογισμό.

Στο τελευταίο τεύχος του Cahiers du Cinema, ο σκηνοθέτης του Twin Peaks και του αριστουργηματικού Blue Velvet, γράφει για το πόσο είχε εκστασιαστεί με την «ταινία εκδίκησης» που, κάποιους, τους έκανε να αφήσουν τα ποπ κορν τους και φύγουν από τα σινεμά κάπως νευριασμένοι. Ναι, δεν ξέρει ο Ντέιβιντ Λιντς, ξέρουν αυτοί. Τέλος πάντων, ας μην είμαστε τόσο σκληροί με τους μη ταραντινικούς, είναι κάπως ιδιαίτερος σκηνοθέτης αν και δεν είναι πολλοί αυτοί που αμφισβητούν την αξία του.

«Το Once Upon A Time in Hollywood του Ταραντίνο δείχνει πώς τα γεγονότα της πραγματικής ζωής θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Είναι μια διαολεμένα καλή ταινία εκδίκησης, φτιαγμένη με feel good τρόπο», έγραψε ο σκηνοθέτης, σύμφωνα πάντα με το NME.

 NME το οποίο είχε γράψει μια διθυραμβική κριτική για την ταινία πίσω στο 2019: «Θα ήταν λάθος να δηλώσουμε ότι το Το Once Upon A Time in Hollywood είναι τόσο τέλεια διαμορφωμένο όσο το Pulp Fiction, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ικανοποιητική δουλειά του από τότε. Η έκρηξη αδρεναλίνης του τελευταίου τρίτου μοιάζει με ό,τι ξεχωριστό έχει ο Ταραντίνο. Τολμηρό, θρασύ και απίστευτα συναρπαστικό».