Αν θεωρείς πως έχεις ό,τι χειρότερο υπάρχει σε αφεντικό, διάβασε αυτό. Ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης απείλησε πρώην εργαζομένους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους πως «θα πεθάνουν». Δεν κάνουμε πλάκα. 

Συγκεκριμένα, το συμβάν εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο, σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, όταν εργοδότης απείλησε πρώην εργαζομένους, τρεις συγκεκριμένα (δυο κοπέλες και έναν νεαρό άνδρα) οι οποίοι, παρουσία μελών του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), ζήτησαν από τον πρώην εργοδότη τους να τους καταβάλει το ποσό που τους χρωστάει από τις μέρες που είχαν εργαστεί. Στο σύνολο, πρόκειται για σχεδόν 2.000 ευρώ, σύμφωνα με το ThessToday.gr. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας από τους εργοδότες αντέδρασε με τον πιο χυδαίο τρόπο, με ακραία επιθετικότητα, φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να πιάσει από τον λαιμό και να σύρει στη γωνία ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ, που είχε μπει στη μέση για να τον σταματήσει. Η χυδαιότητα και οι ακραίες συμπεριφορές δεν κορυφώθηκαν εκεί. Κατέληξε να απειλεί φραστικά τους πρώην εργαζόμενους που ζητούσαν τα απολύτως αυτονόητα, λέγοντας φράσεις όπως «θα δείτε τι θα πάθετε, θα πεθάνετε, θα πεθάνεις εσύ»

Ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για καθημερινό φαινόμενο.  «Είναι διπλή βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό: Από τη μία βλέπουμε εντατικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, τον φόβο της απόλυσης και τα χαμηλά μεροκάματα και από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί μας να τρώνε ακόμη και ξύλο από εργοδότες για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή θα κατέβουν στην απεργία, είτε επειδή θα ζητήσουν τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν επιμένεις ότι το δικό σου αφεντικό είναι χειρότερο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.