Πριν μιλήσουμε γι αυτές τις σειράρες που πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για ένα binge watching μαραθώνιο, πρέπει να σας πούμε ότι τα δέκα πρώτα επεισόδια του Ο Όρκος ΙΙ α είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ από 8 έως τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου. Στη συνέχεια, η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 22 Απριλίου. Εμείς είδαμε και τον πρώτο κύκλο και μας άρεσε.

Και προχωράμε στις σειρές που δεν ξέραμε και τις ανακαλύψαμε στην πλατφόρμα της κρατικής τηλεόρασης.

Φόνοι στη Γένοβα

Στη Γένοβα, μια σειρά από γυναίκες καταγγέλλουν ότι υπήρξαν θύματα βιασμού. Η Αστυνομική Επιθεωρήτρια Πέτρα Ντελικάτο εργάζεται στο Τμήμα Αρχείων της αστυνομίας της Γένοβας. Μέχρι την ημέρα που, λόγω έλλειψης προσωπικού, της ανατίθεται η πρώτη της επιχειρησιακή υπόθεση. Και βρίσκεται να συνεργάζεται με τον αστυνομικό Αντόνιο Μόντε, έναν παλιομοδίτη, μεσήλικα άνδρα με τετράγωνη λογική. Βασίζεται σε τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα της Ισπανίδας συγγραφέα, Alicia Giménez Bartlett , με τον χαρακτήρα Petra Delicado. Σας πληροφορούμε ότι η Πέτρα θα λάβει ένα βάζο με κομμένο πέος. ΝΑΙ.

Αναψηλάφηση

Η Έμμα Μπάνβιλ (Helen McCrory την λατρέψαμε στους Peaky Blinders), μια δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή για την υπεράσπιση των χαμένων υποθέσεων, επιχειρεί να αποδείξει την αθωότητα του Κέβιν Ράσελ (Sam Swainsbury), ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία μιας μαθήτριας δεκατέσσερα χρόνια νωρίτερα. Η δικηγόρος Έμμα Μπάνβιλ αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις που θεωρούνται χαμένες και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του Κέβιν Ράσελ, ο οποίος επιμένει πως είναι αθώος παρόλο που έχει καταδικαστεί για το φόνο μιας μαθήτριας, της Λίντα Σιμς πριν από 14 χρόνια. Η Μπάνβιλ δε διστάζει να φτάσει στα άκρα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. 7,6 στο IMDb.

Voiceless

Ένα κορίτσι εξαφανίζεται και η αστυνόμος Εύα είναι αποφασισμένη να ξετυλίξει το νήμα του μυστηρίου. Μια σειρά 8 επεισοδίων που κόβει την ανάσα. Είναι ένα ατμοσφαιρικό, φεμινιστικό δράμα που υφαίνει απαλά αλλά άφοβα πολύπλοκα, επίκαιρα θέματα προκατάληψης και βίας κατά των γυναικών σε ένα σκοτεινό θρίλερ. Η Cristiana Capotondi πρωταγωνιστεί ως η λαμπρή, ισχυρή αστυνομική ερευνήτρια Eva Cantini, η οποία, μετά από πολλά χρόνια στη Ρώμη, επιστρέφει στη γενέτειρά της για να βοηθήσει την αδερφή της που αγωνίζεται να μεγαλώσει το παιδί της. Όταν η Gioia Scuderi (Giulia Arena), ένα επίδοξο μοντέλο και ηθοποιός με κακή φήμη στην πόλη, ανακαλύπτεται άψυχη στον βυθό της λίμνης, η Εύα αναλαμβάνει την υπόθεση.

Modus

Η Ίνγκερ Γιοχάνε Βικ, που εργαζόταν στο FBI ως ψυχολόγος-εγκληματολόγος και έχει επιστρέψει τώρα στη Σουηδία, βρίσκεται να είναι μπλεγμένη η ίδια αλλά και η αυτιστική κόρη της, σε μία έρευνα για μια σειρά από περίεργες δολοφονίες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Στοκχόλμη. Η ψυχολόγος-εγκληματολόγος Ίνγκερ Γιοχάνε Βικ βιώνει μια δύσκολη κατάσταση όταν η κόρη της γίνεται μάρτυρας σε έναν φόνο όσο παρευρίσκονται σε μια γαμήλια δεξίωση. Η Ίνγκερ αρχίζει να εντοπίζει σιγά-σιγά το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που χαρακτηρίζει και συνδέει τις δολοφονίες μεταξύ τους και μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στο μυστήριο. Καθώς όμως πλησιάζει τον δολοφόνο, την πλησιάζει και εκείνος.

Το Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το έτος 1900, μια παρέα από συμμαθήτριες πηγαίνουν για πικνίκ στην εξοχή, στον περίφημο Βράχο των Κρεμασμένων. Καθώς ο ήλιος δύει, τρία από τα κορίτσια μαζί με τη δασκάλα τους εξερευνούν τον βράχο και εξαφανίζονται ως διά μαγείας στο άγριο τοπίο της Αυστραλίας. Μια επική διήγηση που ξετυλίγει το άλυτο αυτό μυστήριο, θεωρίες για το τι συνέβη, μυστικά που αποκαλύπτονται και τέλος την υστερία που ακολουθεί. Τότε φανερώνονται οι ζωές όλων τους, μαζί και της αινιγματικής και επιβλητικής διευθύντριάς τους.  Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τζόαν Λίντσεϊ.

τις 14 Φεβρουαρίου του 1900, μερικές μαθήτριες από ένα ιδιωτικό σχολείο μαζί με τη δασκάλα τους, αποφασίζουν να κάνουν μια εκδρομή στο Χάνγκινγκ Ροκ της Βικτώρια. Τρεις από αυτές θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς μετά από μια ανάβαση στον βράχο της περιοχής. Από τις τρεις τους, μόνο μια θα γυρίσει πίσω. Αυτή όμως έχει πάθει αμνησία και κανείς δεν ξέρει τι έγιναν τα υπόλοιπα κορίτσια. Τι μπορεί να συνέβη; Κάτι υπερφυσικό και απόκοσμο, ή υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος δράστης;

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Βρήκαμε πέντε σειράρες στο ERTflix και ψάχνουμε κουβερτάκι για τον καναπέ μας

5 ταινίες στο ΕΡΤflix είναι η τέλεια δικαιολογία να γειώσεις το βαρετό ποτάκι με φίλους

5 ελληνικές σειρές στο ERTflix που έχουν φανατικό κοινό και υπάρχει λόγος