Μετά το «Τσιπρουλέτο» με Μιθριδάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να δώσει ύψος στην ομάδα του με τον Νίκο Παππά. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο ΣΚΑΪ με ρεπορτάζ του και ελπίζουμε να να μην είναι σαν τα ρεπορτάζ που μας συγκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Όχι μόνο εμάς, όλο το ίντερνετ. 

Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, δήλωσε πρόσφατα στο Radcast πως βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας και όπως φαίνεται, είναι κοντά στο να κάνει τα πρώτα του βήματα στην πολιτική υπό τις οδηγίες του κόουτς Αλέξη. Άλλωστε, ο Νίκος Παππάς είναι ένα ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο άτομο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει θέση για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ (το τονίζουμε αυτό), η επικοινωνία που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, παραδέχονται κομματικές πηγές και χθες έγινε ακόμα ένα σημαντικό βήμα καθώς το ενδεχόμενο να στηριχθεί από το κόμμα μπήκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Εκτός από τις βουλευτικές εκλογές, στο τραπέζι της συνεδρίασης μπήκαν και οι δημοτικές με το Δήμο της Αθήνα. Αν έχουμε κάποια ανακοίνωση, αυτή ενδέχεται να γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δούμε τον μπασκετμπολίστα με την φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι είχε δηλώσει στο Radcast: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα έχει γεννηθεί εδώ και καιρό μέσα στο κεφάλι μου όταν πολλοί φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι με προσέγγιζαν και με παρότρυναν να ασχοληθώ με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα. Από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή χτύπησε και το τηλέφωνο μου, ύστερα από μια ενέργεια που είχε γίνει. Ήταν η Λιάνα Κανέλλη, η οποία με συνεχάρη και με ευχαρίστησε, παροτρύνοντας με και αυτή να ασχοληθώ με τα κοινά. Το ίδιο συνέβη και με ένα τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα.

»Σιγά-σιγά άρχισε να καλλιεργείται πιο έντονα μέσα μου αυτή η ιδέα. Από την άλλη βέβαια, δεν ταυτίζομαι αποκλειστικά με κάποιο κόμμα, άρα τα αυτοδιοικητικά έμοιαζαν για εμένα μονόδρομος. Πόσω μάλλον για έναν τόπο που έχω μεγαλώσει, έχω ανδρωθεί, ξέρω τις ανάγκες, ξέρω τον παλμό της. Έτσι, σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω και να διεκδικήσω τον Δήμο της Αθήνας».