Σε δύο παλαιότερα κείμενα, είχαμε γράψει για την υβριστοφιλία αλλά και το πώς το ίντερνετ ρομαντικοποιεί τους serial killers. Η υβριστοφιλία είναι η ονομασία του όρου που δόθηκε από τον ψυχολόγο και σεξολόγο John Money και έχει ρίζα από την ελληνική λέξη, ύβρις. Οι ειδικοί άρχισαν να μελετούν αυτή τη διαταραχή όταν οι καταδικασμένοι δολοφόνοι και βιαστές δέχονταν χιλιάδες ερωτικά γράμματα από θαυμάστριες με την περίπτωση του Τεντ Μπάντι που λάμβανε αμέτρητα γράμματα, εσώρουχα και γuμνές φωτογραφίες από γυναίκες, να είναι η πιο χαρακτηριστική. 
 
Τώρα, όσον αφορά την ρομαντικοποίηση των serial killers, μια σχετική έρευνα έχει δείξει ότι εμπιστευόμαστε ενστικτωδώς άτομα που θεωρούμε ελκυστικά, επομένως είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε μια σειρά όπως το Monster του Ντάμερ ή το Extremely Wicked του Tεντ Μπάντι και να μην αισθανθούμε κάποιου είδους συμπόνια όταν οι ίδιοι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται, θεωρούνται από μεγαλό μέρος του κοινού, ελκυστικοί.
 
Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Μιλάμε για κατά συρροή δολοφόνους και ο πράξεις τους δεν έγιναν στο πλαίσιο κάποιου σεναρίου για το Netflix, αλλά στην πραγματική ζωή.  Η κοινωνία μας, όμως, εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον και να θέλει να μάθει περισσότερα για αυτούς και η απόδειξη είναι όλες οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και οι σειρές εκεί έξω. Και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να εστιάζουμε στο πρόβλημα και όχι στο πώς έχουν έχουν γίνει με τα χρόνια μέρος της ποπ κουλτούρας. Γιατί ως τέτοιοι παρουσιάζονται.
 
Αυτοί είναι οι serial killers που δεν χρειάστηκαν το Netflix για να γίνουν γνωστοί (έκτος των Ντάμερ και  Μπάντι) αν και, μεταξύ μας, η streaming πλατφόρμα βοήθησε στο να μπουν οι ιστορίες τους στο σπίτι μας. 
 
Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς
 
Ο Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, γνωστός ως Son of Sam ή 44 Caliber Killer, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης το καλοκαίρι του 1976 στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας ένα περίστροφο Bulldog διαμετρήματος 44, σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους επτά. Ο κατά συρροή δολοφόνος έστειλε μια σειρά από χλευαστικές επιστολές στην αστυνομία και τον Τύπο υποσχόμενος περισσότερους πυροβολισμούς, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Τελικά, συνελήφθη τον Αύγουστο του 1977 και ομολόγησε όλες τις δολοφονίες. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια ισόβια κάθειρξη για κάθε φόνο. 
Έντμουντ Κέμπερ
 
Γνωστός και ως The Co-ed Killer, ο Έντμουντ Κέμπερ είναι ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος που διέπραξε μια σειρά άγριων δολοφονιών στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1970. Δολοφόνησε τους παππούδες του όταν ήταν 15 ετών και αργότερα σκότωσε και διαμέλισε έξι γυναίκες που έκαναν οτοστόπ στην περιοχή της Σάντα Κρουζ. Στη συνέχεια δολοφόνησε τη μητέρα του και μια φίλη της πριν παραδοθεί στην αστυνομία λίγες ημέρες αργότερα. Κρίθηκε ένοχος τον Νοέμβριο του 1973 για οκτώ κατηγορίες δολοφονίας. Ζήτησε να τιμωρηθεί με θανατική ποινή, αλλά αντ’ αυτού του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.
Ντένις Ράντερ
 
Ο Ντένις Ράντερ δολοφόνησε 10 άτομα στο Κάνσας μεταξύ 1974 και 1991. Έχοντας εμμονή με τη φήμη, ο Ράντερ έστελνε χλευαστικές επιστολές στην αστυνομία με το όνομα BTK που σήμαινε “Bind, Torture, Kill” (δέσε, βασάνισε, σκότωσε). Ο Ρέιντερ παρακολουθούσε τα θύματά του πριν εισβάλει στα σπίτια τους και στη συνέχεια τους έδενε πριν τα στραγγαλίσει. Αφού εξαφανίστηκε το 1988, ο BTK επανεμφανίστηκε το 2005, όταν έστειλε μια δισκέτα στον Τύπο (αυτό τον πρόδωσε). Εντοπίζοντάς τον μέσω της δισκέτας, ο Ράντερ συνελήφθη και ομολόγησε αμέσως. Εκτίει 10 διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης με πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης την 26η Φεβρουαρίου 2180.
Άρθουρ Σόουκρος
 
Γνωστός ως ο δολοφόνος του ποταμού Genesee, ο Σόουκρος σκότωσε για πρώτη φορά το 1972 επιτιθέμενος σεξουαλικά και δολοφονώντας ένα 10χρονο αγόρι αφού το παρέσυρε σε μια δασώδη περιοχή στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, βίασε και σκότωσε ένα οκτάχρονο κορίτσι, για το οποίο συνελήφθη και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Εξέτισε 14 χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε το 1988 και σκότωσε 12 ιερόδουλες ηλικίας 22 έως 59 ετών. Τελικά, συνελήφθη στον τόπο του τελευταίου του φόνου. Ο Σόουκρος ομολόγησε και τους 12 φόνους και καταδικάστηκε σε 250 χρόνια φυλάκισης. Πέθανε στη φυλακή από καρδιακή ανακοπή το 2008.
Ρίτσαρντ Ραμίρεζ 
 
Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ ήταν ένας Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος που τρομοκρατούσε το Λος Άντζελες μεταξύ 1984 και 1985. Με το παρατσούκλι “Night Stalker”, ο Ραμίρεζ εισέβαλε στα σπίτια πολλών από τα θύματά του και στη συνέχεια τα πυροβολούσε, τα μαχαίρωνε, τα βίαζε και τα ακρωτηρίαζε. Μάλιστα, ζωγράφιζε και μία πεντάλφα στους τοίχους. Συνελήφθη το 1985 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Παρέμεινε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της Καλιφόρνιας για 23 χρόνια μέχρι που πέθανε από επιπλοκές  (λέμφωμα) τον Ιούνιο του 2013.