«Από τη Μασσαλία με αγάπη» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κειμένου. Οι Chinese Man, η κολλεκτίβα που γεννήθηκε σε μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες πόλεις της Γαλλίας το 2004, έρχεται με φόρα στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις στο ARCH Club, στις 7 και 8 Απριλίου με σκοπό να κάνει αυτό που κάνει καλά: να μας ταρακουνήσει. 

Το φημισμένο τρίο με τη δική του ανεξάρτητη δισκογραφική (Chinese Man Records), αποτελούμενο από τους High Ku, Matteo & SLY, έχει καταφέρει να βάλει σε μία ευθεία τη hip-hop, το dub, την electro, τη reggae, τη funk και φυσικά τη jazz με το αποτέλεσμα που φτάνει στα αφτιά μας να ξεφεύγει στις περισσότερες των περιπτώσεων από την trip-hop που τους έκανε γνωστούς στα πρώτα τους βήματα. Μεταξύ μας, ποιος έχει ξεπεράσει το “Ι’ve Got That Tune”;

Με αφορμή τη μεγάλη τους επιστροφή στην Αθήνα και λίγες ώρες πριν μας κάνουν να κουνήσουμε το κεφάλι μας στον ρυθμό τους, τους ζητήσαμε μία λίστα με τα αγαπημένα τους κομμάτια, αυτά που, υποσυνείδητα ή μη, διαμόρφωσαν τον ήχο των Chinese Man. Δεν μας απογοήτευσαν. Ανοίξτε το Spotify, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε μερικές προσθήκες στη λίστα σας.

Mr Beat feat General levy – Incredible

Tο Wicked Wicked Jungle είναι τεράστιο, δεν χρειάζεται να πoύμε τίποτα περισσότερο νομίζω.

Roots Manuva – Witness to fitness

Ένα κλασικό εναλλακτικό hip hop κομμάτι με έναν από τους αγαπημένους μας MC.

Rage Αgainst the Μachine – Βombtrack

Κάποτε είχαμε μαλλιά και μας αρέσει πολύ να τα κουνάμε σε αυτό το κομμάτι.

Crafty cuts & A skillz – Tricka Technology

Όταν ακούσαμε αυτό το κομμάτι για πρώτη φορά δεν υπήρχε κανένα Shazam ή κάτι τέτοιο. Έτσι μας πήρε περίπου έξι μήνες για να βρούμε τον τίτλο αυτού του κομματιού, αλλά μετά από αυτό το παίζαμε για 10 χρόνια.

Jurassic 5 – Swing Set

Ένα jazzy hip hop instrumental κομμάτι το οποίο ήταν μία από τις κύριες επιρροές μας για να δημιουργήσουμε κάποια από τα δικά μας κομμάτια.

Maitre Gazanga – Les jaloux saboteurs

Μεγάλο μπράβο στους Skoob και Leyan, δύο μέλη των Chinese Man Records που συνήθιζαν να παίζουν αυτό το τρελό κομμάτι σε κάθε dj set τους.

Dj Vadim feat Demolition Man – The terrorrist

Μιλάμε για έκρηξη!

Kid Cudy – Day&Νight

Ένα λυπηρό χορευτικό τραγούδι.

Stephen Marley feat Sizzla and Capleton – Rockstone

Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερο cast σε ένα hip hop reggae κομμάτι;

INFO: 

CHINESE MAN (FR) – DJ SET FEAT. MC FP (ASM) – LIVE IN ATHENS – 7 & 8 APRIL – ARCH CLUB

Σάββατο 8 Απριλίου

ARCH Club – Live Stage, Ελασιδών 6, Γκάζι

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr