Κι όμως, η ορίτζιναλ Barbie ήταν η θεάρα Έιμι Σούμερ. Το 2017, η ηθοποιός και stand up κωμικός άντεξε λίγους μήνες ως Barbie προτού της γίνει σαφές ότι το όραμα της Sony για την ταινία ήταν ασυμβίβαστο με το δικό της.

https://twitter.com/THR?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Σούμερ και Κιμ Καραμέλε προσλήφθηκαν για να σώσουν το σενάριο που πήγαινε από συγγραφέα σε συγγραφέα από τότε που η Sony ξεκίνησε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του έργου, αλλά συνειδητοποίησε γρήγορα πόσο λίγο η Sony ενδιαφερόταν για το δικό της όραμα. «Σίγουρα δεν ήθελαν να το κάνουν όπως ήθελα να το κάνω, ο μόνος τρόπος που με ενδιέφερε να το κάνω», είπε ο Σούμερ στο The Hollywood Reporter πέρυσι. Υποτίθεται ότι η Sony ήθελε η Barbie να είναι για μια Barbie που εκδιώχθηκε από τη Barbieland επειδή “δεν ήταν αρκετά τέλεια”, ενώ εκείνη επικεντρώθηκε στο να γράψει μια ιστορία που δεν ήταν τρομερά τετριμμένη.

Οι πανάκριβες γόβες

Για να γιορτάσει τη συνεργασία τους, η Sony έστειλε στην Σούμερ ένα ζευγάρι γόβες Manolo Blahnik, μια πολυτελή μάρκα που πουλά παπούτσια έως και 5.000$ το ζευγάρι. Ωστόσο, αυτή η δαπανηρή χειρονομία δήθεν καλής θέλησης έδειξε στην Έιμι Σούμερ όλα όσα δεν πήγαιναν καλά με τη συνεργασία. “Η ιδέα ότι αυτό ακριβώς πρέπει να θέλει κάθε γυναίκα, με έκανε να καταλάβω ότι θα έπρεπε να τους πω “βρήκατε τη λάθος κοπέλα”, δήλωσε η ηθοποιός  για το δώρο. Και αποχώρησε από το πρότζεκτ. Στην πραγματικότητα είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την ταινία λόγω δημιουργικών διαφορών. Αποκάλυψε ότι ήθελε ο χαρακτήρας της Barbie να είναι εφευρέτης και ήταν απογοητευμένη από την πρόταση της Sony ότι η Barbie μπορούσε να εφεύρει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα από Jell-O.WTF;

Η σκέψη μιας ταινίας Barbie ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2009, όταν η Mattel υπέγραψε συνεργασία με την Universal Pictures. Τίποτα δεν συνέβη με αυτό το έργο και η Mattel κατέληξε να συνεργαστεί με τη Sony Pictures το 2014. Στα τέλη του 2016, η Sony προσέγγισε την  Έιμι Σούμερ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και η ίδια υπέγραψε επίσης το σενάριο. Η εμπλοκή της Sony στην ταινία Barbie έληξε τον Οκτώβριο του 2018 και τότε μεταφέρθηκε στο τωρινό της στούντιο, Warner Bros. Pictures. Το casting της Ρόμπι επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2019 και πέρασαν άλλα δύο χρόνια πριν η Γκρέτα Γκέργουιγκ υπογράψει ως σκηνοθέτης της ταινίας.

https://twitter.com/hashtag/BarbieTheMovie?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πάντως, αυτό το trailer έχει προκαλέσει φρενίτιδα.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

10 φορές που υποκύψαμε στην ακαταμάχητη γοητεία της Μάργκοτ Ρόμπι

Αν η Barbie ζούσε στη Σοβιετική Ένωση

Life in plastic, it’s fantastic: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα είναι ο Ken στην ταινία “Barbie”