Τι δεν περιμένεις να συμβεί ποστάροντας μια πρωταπριλιάτικη είδηση;  Ότι ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, θα ζητήσει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν η ανάρτηση σου ως διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συνιστά διασπορά ψευδών πληροφοριών, η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα.

Καλό μήνα ευχήθηκε ο Άκης Τσελέντης κι έπειτα ανήρτησε το παραδοσιακό ψέμα της Πρωταπριλιάς γράφοντας: “Δυστυχώς, δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο. 

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.  Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko στο Πινοκιστάν δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.  Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα  με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%. Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις.  Θα σας κρατώ ενήμερους”.

Δηλαδή διαβάζεις Πινοκιστάν και πιστεύεις ότι μιλά σοβαρά ο άνθρωπος; Στο Στο τέλος της ανάρτησης, ο κ. Τσελέντης είχε link που παρέπεμπε σε άρθρο σχετικό τα ψέματα της Πρωταπριλιάς. Τι ακολούθησε; Το κείμενο του εισαγγελέα:  “κατόπιν σχετικής αναρτήσεως σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Σεισμολόγου, Διευθυντού του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντού του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, κ. Ακη Τσελέντη, αναφορικά με επικείμενες καταστροφές βιβλικού ή και Ιουρασικού μεγέθους στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη Σαντορίνη Ν. Κυκλάδων, ανάρτηση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω και της προέλευσής της, στον πληθυσμό της Σαντορίνης του Νομού Κυκλάδων, αλλά και παγκοσμίως, παραγγέλεσθε όπως επειγόντως διερευνήσετε, σχηματίζοντας σχετική προκαταρκτική δικογραφία, την πιθανή τέλεση εκ μέρους του, κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα, της ποινικώς κολασίμου πράξεως του άρθρου 191 Π.Κ. (Διασπορά ψευδών ειδήσεων)”.

Ο Άκης Τσελέντης απάντησε στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι “κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της σεισμολογίας“. Και κλείνει με την ερώτηση “πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα”. Υπάρχουν και οι flat earthers να του θυμίσουμε. Κι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα περιστέρια είναι drones. Και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. 

Υγ: Εδώ η απάντησή του: “Ελπίζω να μην αληθεύει … “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R !!  στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη , 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω  τους πολίτες. Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου,  μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα. Δεν γνωρίζω καμμιά περίπτωση στην ιστορία να διωχθεί κάποιος για πολύ ποιο πιστευτά και επικίνδυνα πρωταπριλιάτικα ψέματα. Ούτε γνωρίζω βέβαια καμία χώρα όπου αφήνουν  ελεύθερο ένα προπονητή που βίασε 36 παιδιά και είχε φάει 401 χρόνια φυλακή”.

 

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

“The Loudest Voice”: Η ιστορία των fake news είναι βουτηγμένη στον σεξισμό και την παρενόχληση

5 fake news για τον συνωστισμό στις εκκλησίες που όμως θα έπρεπε να είναι αληθινά

Η αστυνομική βία και τα fake news τα βρήκαν σκούρα γιατί η Νέα Σμύρνη δεν είναι Εξάρχεια