*Αβάντα κεντάβ… Μας συγχωρείτε, κάτι μας έπιασε.

 

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, πριν περάσουμε στην είδηση. Η λογική λέει πως, ό,τι έχει να κάνει με HBO, οφείλεις να το εμπιστεύεσαι. Αποδεδειγμένα, άλλωστε, έχει προσφέρει αριστουργήματα στο κοινό του και μιλάμε για το ίσως πιο ποιοτικό περιεχόμενο σε streaming πλατφόρμα -και πριν δημιουργηθούν αυτές. Μας συγχωρείς, Netflix, ακόμα και εσύ το ξέρεις ότι απέχεις χιλιόμετρα. Βέβαια, αλλού απευθύνεται το HBO και αλλού το Νetflix.

Πάμε τώρα στην είδηση.

Όπως φάινεται, μια νέα τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στη δημοφιλή σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ έχει πέσει στο τραπέζι. Και είναι λογικό. Μία ολόκληρη γενιά, παρά τις ταινίες και τις άπειρες προβολές τους, δείχνει να είναι προσκολλημένη στο σύμπαν της Ρόουλινγκ.

Το λαμπερό Bloomberg, λοιπόν, επικαλούμενο δύο άτομα τα οποία εργάζονται για την Warner Bros, έκανε γνωστό ότι είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για μια σειρά που θα προβάλλεται από τη νέα πλατφόρμα του HBO Max.

via GIPHY

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κάθε σεζόν της σειράς θα βασίζεται σε ένα από τα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ από τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ και της παρέας του. Οπότε, λογικά, θα μιλάμε για αρκετά επεισόδια, κάτι το οποίο δίνει και χώρο σε όποιον βρεθεί πίσω από το σενα΄ριο, να εμβαθύνει στα βιβλία.

Ο επικεφαλής της Warner, Ντέιβιντ Ζασλάβ, και ο επικεφαλής του HBO, Κέισι Μπλόιζ, βρίσκονται σε συζητήσεις προς το παρόν με τη συγγραφέα, χωρίς να υπάρχει ακόμα συμφωνία.Πάντως, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ρόουλινγκ θα εμπλέκεται στη δημιουργία της σειράς έτσι ώστε αυτή να μείνει πιστή στα βιβλία, αλλά δεν θα συμμετάσχει στην παραγωγή ή τη δημιουργία της. Ελπίζουμε μόνο να μην βγει σαν το Fantastic Beasts.

H Warner Bros. έχει ήδη μεταφέρει τα επτά βιβλία του Xάρι Πότερ στη μεγάλη οθόνη με αρκετή επιτυχία, οπότε η νέα σειρά θα έχει να αντιμετωπίσει και το παρελθόν της. Δεν θα είναι εύκολο. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ίσως συμφωνήσει σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Το reunion του Χάρι Πότερ είναι λίγο καλύτερο από αυτό της τάξης σου

O Άλαν Ρίκμαν κρατούσε ημερολόγιο και έγραψε την αλήθεια του για το Χάρι Πότερ

10 σκληρές αλήθειες για τον Χάρι Πότερ