Ψυχοθεραπεία, ταβανοθεραπεία, με φαγητό, στους καναπέδες των κολλητών, στα μπαρ, πίνοντας, με γράψιμο, ακούγoντας Βελεσιώτου, με θυμό, με κλάμα, με αυτοκριτική, με ταξίδια, με ποτά, με αποδοχή του τέλους. Κάποιοι δεν τον ξεπερνάνε και ποτέ. Αυτές τις απαντήσεις λάβαμε από το ταλαντούχο καστ της παράστασης Πεταλούδες στο στομάχι. Η φράση «Πεταλούδες στο στομάχι»  περιγράφει τη σωματική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού, όταν παρατηρείται μείωση της ροής του αίματος στο στομάχι, απέναντι σε μια απειλή ή σε μια κρίσιμη κατάσταση τύπου «fight-or-flight” (μείνε να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο ή τρέξε για να σώσεις τη ζωή σου). Δεν είναι τυχαίο που η φράση έχει συνδεθεί με το συναίσθημα του έρωτα.

Ο Ρ. Α. προσπαθεί να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδια του τη ζωή, δηλώνει πανσέξουαλ και insta-ποιητής, επικοινωνεί με όλα τα μοντέρνα μέσα, διασκεδάζει ξέφρενα στα πάρτι, ποστάρει με μανία, αναζητεί την προσοχή και την αποδοχή, καταθλίβεται όταν δεν τις βρίσκει, ερωτοτροπεί ακατάπαυστα, έχει απόλυτη ανάγκη από αγάπη, τρελαίνεται από την έλλειψή της, ερωτεύεται, πληγώνεται, και πάλι από την αρχή, ξανά και ξανά μέχρι να γνωρίσει τη Μόλι, που τον εθίζει σαν θανατηφόρο ναρκωτικό. Γύρω του, ένας κύκλος από άτομα που ερωτεύτηκε, που τον πρόδωσαν, που πλήγωσε, που τον ξεπέρασαν, που τον οδηγούν στο τέλος ή τον συνοδεύουν σε μια νέα αρχή.

Δείτε εδώ το βίντεο που οι ηθοποιοί της παράστασης Κλέλια Ανδριολάτου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ίντρα Κέιν, Δωροθέα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος κάνουν μαζί μας μια “ομαδική ψυχοθεραπεία”. 


 

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur: 

Δέκα γυναίκες του σήμερα που μας καθήλωσαν με τα λόγια τους

“Η βαρβαρότητα επιστρέφει πάνοπλη”: Η Τάνια Τσανακλίδου στο Provocateur

«Δεν είναι εκδικητική η στάση απέναντι στους καλλιτέχνες, είναι αδιαφορία»: Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Provocateur