Δεν είναι τρομερό που, όταν ένα άτομο παίρνει θέση ή ρωτάει τα αυτονόητα -διότι και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει τα όριά της-, μετατρέπεται σε κάτι σαν «σύμβολο» και αν όχι σε κάτι σαν σύμβολο, σε κάτι που απλά συμπαθείς; Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Ράνια Τζίμα, ειδικά μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο τρόπος που έκανε τη δουλειά της, σε σύγκριση πάντα με τα όσα είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αφτιά μας αυτή την περίοδο στα γνωστά κανάλια, ξεχώρισε. 

Για να μην είμαστε άδικοι, η ανάγκη να πιστέψουμε ότι υπάρχει και το διαφορετικό στην ενημέρωση, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αυτή ήταν μια απλή παρένθεση πριν περάσουμε στο γνωστό σε όλους πια, βλέμμα της δημοσιογράφου στον συνάδελφό της, Γιάννη Πρετεντέρη.

Η Ράνια Τζίμα, λοιπόν, για ακόμη μια φορά, δεν έκρυψε την ενόχλησή της σε μία τοποθέτηση του Γιάννη Πρετεντέρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συμμετοχή του Μιθριδάτη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, αντίθετος στην υποψηφιότητα του Μιθριδάτη λόγω των στίχων του στα τραγούδια των Ημισκουμπρίων και όχι μόνο, έκανε το λάθος να  συμπεριελάβει την Ράνια Τζίμα στην κατηγορία «τηλεπαρουσιάστριες». Που, εντάξει, δεν είναι και έγκλημα, δουλειά είναι και αυτή.  Σε εκείνο το σημείο η δημοσιογράφος ενοχλήθηκε και γύρισε το βλέμμα της προς τον Γιάννη Πρετεντέρη για να τον διορθώσει. Είμαστε έτοιμοι;

Ράνια Τζίμα: Να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Να δούμε το πριν και μετά και μετά να αξιολογήσουμε.
Γιάννης Πρετεντέρης: Να διαβάσουμε. Δεν έχω κάποιο προσωπικό με τον Μιθριδάτη. Βλέπω κι άλλες κυρίες τηλεπαρουσιάστριες.
Ράνια Τζίμα: Δημοσιογράφους μήπως εννοείς.
Γιάννης Πρετεντέρης: Δημοσιογράφοι, ναι. Εγώ θέλω να καταλάβω, ο Μιθριδάτης μια χαρά είναι, ο Τσίπρας γιατί τον έβγαλε.

Δείτε το απόσπασμα από το 03:55:

 

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Ράνια Τζίμα, σταμάτα να πειράζεις τον Γιάννη Οικονόμου και τον Γιάννη Πρετεντέρη

Υπάρχουν οι “άλλοι”, υπάρχουν και οι Κανάκης, Τζίμα και Μουτσινάς

Όσα θέλαμε να πούμε στον Πρετεντέρη τα είπε η Ράνια Τζίμα με ένα βλέμμα