To καστ του Extrapolations μόνο τα λεφτά της Apple μπορούν να το αγοράσουν. Σας προειδοποιούμε, ακολουθούν spoiler. Στο πρώτο επεισόδιο μεταφερόμαστε στο 2037. Καίγεται το σύμπαν και ο κόσμος δεν μπορεί να αναπνεύσει στο Τελ Αβίβ εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών. Τα λέγανε για την κλιματική αλλαγή αλλά κάνεις δεν τους άκουγε. Το COP42 βρίσκεται σε εξέλιξη στο φλεγόμενο Τελ Αβίβ και υπάρχουν διαμαρτυρίες έξω από το συνέδριο κυρίως επειδή οι μισές χώρες του κόσμου δεν έχουν αρκετό πόσιμο νερό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Εννοείται ότι οι πολυεθνικές εταιρείες καταστρέφουν τον πλανήτη αφαιρώντας συνεχώς τη μητέρα γη από τους φυσικούς της πόρους. Η θερμοκρασία έχει αυξηθεί στους 2 βαθμούς παγκοσμίως. Κι ανεβαίνει. 

https://twitter.com/AppleTVPlus?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πείνα, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και λιώσιμο των πάγων. Και πολιτικές εξεργέσεις. Παντού. Και μετανάστευση. Και καιροσκοπισμό. Ο Nick Bilton σκοπεύει να κατασκευάσει το πρώτο ξενοδοχείο και καζίνο στην Ανταρκτική μέσω της εταιρείας του, Alpha Industries. Στέλνει τον εμπορικό του κατασκευαστή γης, τον Junior (Matthew Rhys) , για να ολοκληρώσει το έργο. Ωστόσο, όταν φτάνει, διαπιστώνει ότι οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει στρατόπεδο. Ο Junior ανακαλύπτει ότι, πιθανότατα, θέλουν να εξορύξουν ορυκτά όπως το νικέλιο, χρυσό και το κοβάλτιο (γιατί οι μπαταρίες είναι απαραίτητες στη νέα πραγματικότητα) στην περιοχή. 

https://twitter.com/hashtag/Extrapolations?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Επίσης, ο Nick Bilton κατέχει την τεχνολογία καθαρισμού του νερού που χρειάζεται ο κόσμος. Και τον ρόλο υποδύεται ένας αγνώριστος Kit Harington. Αυτός θέλει η θερμοκρασία να συνεχίσει να αυξάνεται, έτσι οι πολικοί πάγοι να συνεχίζουν να λιώνουν για να αποκαλύψουν πολύτιμα ορυκτά. Εμφανίζεται και η Sienna Miller ως Rebecca που θέλει να συνεργαστεί με την Menagerie 2100, μια εταιρεία που αποφασίζει ποια ζώα θα επιβιώσουν στο μέλλον. Ειρωνικά, η φύση εκδικείται. Ο Τζούνιορ πεθαίνει όταν ένας γιγάντιος θαλάσσιος ίππος τον πατάει, κυριολεκτικά. 

Καλύτερο καστ από αυτό, δύσκολα θα βρεθεί: Μέριλ Στριπ, Έντουαρντ Νόρτον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Νταϊάν Λέιν, Φόρεστ Γουίτακερ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Χέδερ Γκράχαμ, Τόμπι Μαγκουάιρ και Κέρι Ράσελ. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου 2023 στο Apple TV+. Πρόκειτα για μια ανθολογία οκτώ επεισοδίων. Ο συγγραφέας του Contagion, Σκοτ Ζ. Μπερνς , είναι ο δημιουργός της σειράς αυτής που παρουσιάζει μια απειλητικά ρεαλιστική μελλοντική πραγματικότητα. Ειλικρινά, το πρώτο επεισόδιο είναι σοκαριστικό. 

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Το Severance είναι ένας εφιάλτης βγαλμένος από τις συνωμοσίες με τα τσιπάκια

Ted Lasso: Αν πιστεύεις κι εσύ ότι λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα είσαι δικός μας άνθρωπος

Η Σελένα Γκόμεζ ξέρει ότι είναι εντάξει να μην νιώθεις πάντα εντάξει