Η λέξη «χυδαιότητα» φαντάζει αδύναμη μπροστά στην καθόλου εξαιρετική πρωτοβουλία της Hellenic Train να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων του δρομολογίου της τραγωδίας των Τεμπών, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Η λέξη «κυνισμός» ακόμα πο αδύναμη. 

Σε άλλα νέα, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη αναγκάζονται για ακόμα μια φορά να νιώσουν οργή απέναντι σε όλους και όλα, με τη Hellenic Train να επιστρέφει το αντίτιμο των εισιτηρίων των επιβατών του Intercity, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το δρομολόγιο ως «μη ολοκληρωμένο». 

Πρόκειται για το δρομολόγιο της 28ης Φεβρουαρίου, στο οποίο το Intercity 62 οδήγησε 57 επιβάτες στον θάνατο, συγκρουόμενο με εμπορική αμαξοστοιχία. Να αναφέρουμε κάπου εδώ και ένα ακόμα δεδομένο: η επιστροφή των χρημάτων έγινε μόνο σε όσους είχαν πληρώσει το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά. Δεν ξέρουμε τι να σχολιάσουμε, ειλικρινά. 

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου, ενός από τα θύματα της σύγκρουσης, σχολίασε: «θέλω να ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από αυτό για να αποφασίσουμε αν είναι κάτι άθλιο ή τρισάθλιο». Δεν θα μπορούσε να έχει τεθεί καλύτερα αυτό το ανεκδιήγητο δίλημμα. 

Σύμφωνα με τον Βάιο Βλάχο, το πιο εξοργιστικό είναι πως αυτή η κίνηση αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη «επίσημη» εμφάνιση της εταιρείας μετά την τραγωδία. «Από την πρώτη ημέρα ζητούμε επικοινωνία με την Hellenic Train. Εμείς όσο ψάχναμε τον αδερφό μου, ζητούσαμε να μας πουν σε ποιο βαγόνι είναι. Ουσιαστικά, αυτή είναι η πρώτη επικοινωνία της εταιρείας με μας», δήλωσε.

 

Μην προσπαθείτε, παιδιά. Δεν υπάρχουν λόγια. 

Διάβασε ακόμα στο Provocateur: