«Σήμερα το βράδυ επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ για να συντονίσουμε την παράδοσή του στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Μανχάταν προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη στο ανώτατο δικαστήριο », ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ και αυτό γιατί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Έτσι, αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη, εξέλιξη που, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι σημαντική καθώς κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον Ρίτσαρντ Νίξον όσον αφορά τους λεκέδες που αφήνει πίσω του ένας πρόεδρος. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πρόεδρος των ΗΠΑ διώκεται ποινικά.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταφερθεί φορώντας χειροπέδες κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ωστόσο θα του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, θα τον φωτογραφήσουν και θα κινηθούν οι διαδικασίες της σύλληψης από τις αρχές. Κανονικά και με τον νόμο. Παρ’όλα αυτά, η είδηση έχει περάσει στα ψιλά στην Αμερική αφού πρώτο θέμα είναι η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου. Το meme από το Rolling Stone είνα ενδεικτικό:

 

Μετά από την ποινική δίωξη, θα μπορούσε ακόμα να είναι υποψήφιος για πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ; Όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, μερικές απαντήσεις που δόθηκαν στο ενημερωτικό δελτίο What Matters, σχετικά με το κατηγορητήριο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ξεκαθαρίζουν το τοπίο Η πιο συχνή ερώτηση είναι και η πιο εύκολη απάντηση. Μπορεί ο Τραμπ να είναι ακόμη υποψήφιος για πρόεδρος εάν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί; Ναι απολύτως!

«Τίποτα δεν εμποδίζει τον Τραμπ να είναι υποψήφιος ενώ κατηγορείται ή ακόμα και καταδικάζεται», είπε ο καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ρίτσαρντ Χάσεν, σε ένα email. Το Σύνταγμα απαιτεί μόνο τρία πράγματα από τους υποψηφίους. Πρέπει να είναι:

Ένας φυσικός γεννημένος πολίτης.Τουλάχιστον 35 ετών.
Κάτοικος ΗΠΑ για τουλάχιστον 14 χρόνια.
Ως πολιτικό ζήτημα, είναι ίσως πιο δύσκολο για έναν κατηγορούμενο υποψήφιο, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει καταδικασμένος εγκληματίας, να κερδίσει ψήφους. Οι δοκιμασίες δεν αφήνουν τους υποψηφίους να βάλουν τα δυνατά τους. Δεν απαγορεύεται όμως να είναι υποψήφιοι ή να εκλεγούν.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Το κράξιμο της New York Post στον Ντόναλντ Τραμπ είναι η επιτομή της σάτιρας

Η ακροδεξιά τριανδρία Μασκ- Τραμπ- Γουέστ είναι ό,τι χειρότερο συνέβη στα social media

Ένας στους πέντε Αμερικανούς στηρίζει τα όσα έγιναν και εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά