5 πράγματα που κάναμε πριν το ίντερνετ και σήμερα μοιάζουν γελοία

Μιλάμε για "σκοτεινές εποχές".

5 πράγματα που κάναμε πριν το ίντερνετ και σήμερα μοιάζουν γελοία

Μιλάμε για "σκοτεινές εποχές".


Η ζωή πριν από το διαδίκτυο για όλους, συμπεριλαμβανομένου και του Έλον Μασκ, ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Όσοι έζησαν σε αυτές τις σκοτεινές εποχές θα σας πουν ότι η ζωή φαινόταν να είναι λιγότερο πιεστική, λιγότερο αγχωτική και, ειλικρινά, πιο ευχάριστη. Ε, όχι! Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, δεν είναι καθόλου άσχημα σήμερα, με τα xanax είναι όλα μια χαρά.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα και να μην αδικούμε την τεχνολογία, άλλα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ποτέ δεν είχαμε ευκολότερη πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, σε αντικείμενα που πραγματικά είχαμε ανάγκη όπως μια τσάντα Balenciaga, στη δουλειά μας (τηλεργασία, σε αγαπάμε) ή στα εύκολα χρήματα κοροϊδεύοντας τον κόσμο.

Επίσης, για να καταλάβετε καλύτερα τις διαφορές με τους αρχαίους που έζησαν χωρίς ίντερνετ, σκεφτείτε ότι το Amazon ήταν ένας ποταμός. Και σήμερα είναι, αλλά, παράλληλα, είναι πολλά περισσότερα. Ακολουθούν τα 5 πράγματα που έκαναν οι άνθρωποι πριν το ίντερνετ και στις μέρες μας μοιάζουν γελοία. Γραμμένα με γελοίο τρόπο φυσικά γιατί και εμείς γελοίοι είμαστε. 

Αγόραζες εγκυκλοπαίδειες

Αλήθεια, μιλάμε για βιβλία, κανονικά βιβλία και όταν μας έβαζαν εργασίες στο σχολείο, ψάχναμε αυτό που θέλουμε αλφαβητικά. Τρομερό;

via GIPHY

Ρωτούσες πώς θα πας κάπου

Δεν υπήρχαν εφαρμογές ή GPS. Οι άνθρωποι έπρεπε να χρησιμοποιούν χάρτες, αυτούς τους χάρτινους. Κοίταζες το δρόμο, πάλι στον χάρτη και έπρεπε να βρεις πώς να πας εκεί. Για να μην αναφέρουμε ότι έπρεπε επίσης να βρεις πού ακριβώς βρισκόσουν. Αυτό ήταν δύσκολο κάποιες φορές. Συνήθως, αυτό απαιτούσε να ρωτήσεις αθώους περαστικούς που δεν είχαν την όρεξή σου.

Διάβαζες τις ειδήσεις μία φορά την ημέρα

Τις διαβάζατε κάθε πρωί σε κάτι που ονομαζόταν "εφημερίδα" (ναι, ήταν πραγματικό χαρτί). Ήταν κάτι σαν τελετουργία όλο αυτό, μα ωραία συνήθεια. Τώρα, με το που ανοίγεις το κινητό σου, θα διαβάσεις και από μία είδηση. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι τηλεοράσεις για να γίνεται η αναγκαία πλύση εγκεφάλου στον κόσμο.

via GIPHY

Έκανες λάθη

Βεβαίως! Οι άνθρωποι μπορούσαν να κάνουν λάθη χωρίς να τους πολιορκούν χιλιάδες άνθρωποι στο twitter, στο Facebook και στο Instagram. A, ναι, υπάρχει το TikTok πλέον. Ήταν στη ζωή και αυτά.

Έβγαινες από το σπίτι

Και μετά ήρθε η καραντίνα. Όχι, εντάξει, δεν περιμέναμε την καραντίνα για να κάτσουμε σπίτι. Πριν από το διαδίκτυο, έπρεπε να σηκωθείτε από τον καναπέ για να κάνετε διάφορα πράγματα. Για να ψωνίσετε gadgets, έπρεπε να πάτε σε κάποιο κατάστημα, για να δείτε μια ταινία έπρεπε να πάτε και να πληρώσετε σε έναν κινηματογράφο και, ως δια μαγείας, θα συναντούσατε τους φίλους ή το ταίρι σας. 

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Τροφή για νοσταλγία: Όλα τα 90s σε πέντε λεπτά

10 πράγματα αγνοούνται και ήταν cool στα 90s

5 πράγματα από τα ’00s που δεν θέλουμε με τίποτα να τα θυμόμαστε

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα