Αν νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο κοροϊδεύουμε τα how to κείμενα που διαβάζουμε από εδώ και από κει, τότε θα παρεξηγηθούμε. Κανένα κείμενο δεν θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του, πόσο μάλλον ο συντάκτης του ή η συντάκτριά του. Και αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας μιλήσουμε για τους 5 υπέροχους τρόπους που, αν θες να καταστρέψεις της ζωή σου, πρέπει να τους διαβάζεις κάθε πρωί όπως διαβάζεις τα μηνύματα που έστειλες στην πρώην σχέση σου και το μετάνιωσες.

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια συναντάμε κάποιον που προσπαθεί σκόπιμα να καταστρέψει τη ζωή του. Ενίοτε, κάποιος προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή κάνοντας σκόπιμα κακές επιλογές. Μέχρι εκεί. Τις περισσότερες φορές, όμως, καταστρέφουμε τη ζωή μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Εμείς, γιατί θέλουμε να ξέρουμε πότε καταστρέφουμε τη ζωή μας, ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες συμβουλές για να το καταφέρουμε.

via GIPHY

Ακολουθούν 5 τρόποι για να καταστρέψετε τη ζωή σας:

Το δικό σας πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο

Αντί να καταλάβετε ότι όλοι έχουν προβλήματα, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι μόνο εσάς αδίκησε η ζωή και ότι, φυσικά, εσείς είστε το κέντρο του κόσμου. Μην μαθαίνετε από τους άλλους και μην ζητάτε βοήθεια, κυλιστείτε στο πάτωμα και κλάψτε. Μόνοι σας. 

Περιμένετε κάποιον να σας βοηθήσει

Απλά περιμένετε. Μην κουνιέστε. Μην σχεδιάζετε. Μην κουραστείτε. Σκεφτείτε ότι τα προβλήματά σας θα τα λύσει κάποιος άλλος. Ας πούμε οι γονείς σας ή τα αδέλφια σας ή οι φίλοι σας ή ο εργοδότης σας ή η κυβέρνηση. Μπορεί και κάποια ανώτερη δύναμη.

Αντιμετωπίστε τον πόνο σας με πόνο

Αν θέλετε να καταστρέψετε τη ζωή σας, προσθέστε θλίψη στην ήδη πονεμένη σας καθημερινότητα. Βρείτε κάτι να σας προσθέσει επιπλέον πόνο όπως μια τοξική σχέση ή έναν εθισμό. Μην διανοηθείτε νέα σκεφτείτε τις βαθύτερες αιτίες της κατάστασης που ζείτε σε λούπα.

Στιγμιαία παρηγοριά 

Κάντε ό,τι είναι πιο εύκολο τώρα, τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να είναι δύσκολο. Πάντα να προτιμάτε τον γρήγορο δρόμο, όχι τον ανήφορο που έλεγε και μια ψυχή. Ευκολία, άνεση και γαλήνη. Αποφύγετε τη σύγκρουση, αποφύγετε την αλήθεια και πείτε όποιο ψέμα είναι απαραίτητο την κατάλληλη στιγμή.

Μην κάνετε σωστή διαχείριση των χρημάτων σας 

Αν θέλετε να καταστρέψετε τη ζωή σας, τα χρήματα θα πρέπει είναι κάτι ξένο για εσάς. Υποθέστε ότι όλοι όσοι τα έχουν, δεν τα άξιζαν. Να πιστεύετε ότι αυτά πάνε σε κάποιους και όχι σε όλους (καλά αυτό είναι μια αλήθεια, καπιταλισμός λέγεται). Μην σκέφτεστε το πώς θα βγάλετε χρήματα. Αφήστε τα χρέη να μεγαλώσουν, ξοδέψτε τα σε τσάντες.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Tα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε τίποτα παραπάνω από απλοί αποτυχημένοι

Τα μεγαλύτερα ψέματα που σου είπαν ποτέ οι γονείς σου

5 τρόποι για να καταλάβεις αν είσαι μια ιδιοφυΐα