Η Αθήνα (που διαβάζει) είναι απασχολημένη να μπαίνει σε λίστες με τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου και ως δια μαγείας τη γλίτωσε από αυτή τη λίστα που δημιουργήθηκε στο Reddit, στην οποία πετσοκόβουν πόλεις του κόσμου δηλώνοντας πως αρνούνται να τις ξαναεπισκεφτούν. Ποτέ ξανά, λένε. Και έχουν τους λόγους τους. Από την εξωπραγματική κίνηση και τη ρύπανση, την κουλτούρα της συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, συγκεντρώνονται κάποιοι σοβαροί λόγοι για τους οποίους αυτές οι πόλεις δεν είναι τόσο όμορφες όσο τα τουριστικά γραφεία θέλουν να πιστεύουμε. Και δυστυχώς, η τουριστική τους πλευρά δεν είναι αρκετή για να καλύψει όλα τα υπόλοιπα. 

Πάμε να δούμε τη λίστα; 

Μαρακές, Μαρόκο

“Είναι το μοναδικό μέρος που έχω πάει και έχω υποσχεθεί πως δεν θα επιστρέψω ποτέ. Μετά από δύο μέρες περπατήματος όπου μας ακολουθούσαν συνεχώς ομάδες αντρών και αγοριών, που προσπαθούσαν να αγγίξουν τη γυναίκα μου (η οποία ήταν πολύ συντηρητικά ντυμένη, με πόδια και ώμους καλυμένους), και με επιθετικότητα κάθε φορά που είτε εκείνη είτε εγώ δηλώναμε τη δυσαρέσκειά μας με αυτό, παραιτηθήκαμε από το να προσπαθούμε να δούμε τα αξιοθέατα και περάσαμε τις υπόλοιπες μέρες των διακοπών μας στο ξενοδοχείο”.

u/ItsSupperHans

Μαϊάμι, Φλόριντα

“Οι παραλίες δεν αξίζουν την κίνηση, και τα ξενοδοχεία/εστιατόρια/μπαρ είναι εξαιρετικά επιτηδευμένα και ακριβά για το πόσο μέτρια είναι τα περισσότερα από αυτά”.

u/Groundbreaking_War52

Κάιρο, Αίγυπτος

“Η ρύπανση, οι άνθρωποι που σου ζητούν χρήματα όπου πας, η άσχημη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Εύχομαι να μπορούσα να πω πως η ιστορική πλευρά της πόλης ανταμείβει για όλα αυτά, αλλά όχι”.

u/udontnowme

Χόλιγουντ, Καλιφόρνια

“Το Χόλιγουντ, ειδικά η Hollywood Boulevard. Είναι πραγματικά φανταχτερή, όλο το μέρος μυρίζει κάπως και είναι απλώς εντελώς απογοητευτικό”.

u/rancidtuna

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

“Περιλαμβάνει τόσα πολλά από όσα δεν μας αρέσουν στην ανθρωπότητα. Μόνο λεφτά και καμία ουσία”.

u/zordabo

“Είναι ένα πολύ ριχό, άδειο και υπερφίαλο μέρος. Ξέρεις, πώς στο Scarface ο Tony Montana είχε πάκους με λεφτά και εντυπωσιακά αντικείμενα, αλλά ήταν ένας δυστυχισμένος τύπος; Αυτό είναι όλο το vibe του Ντουμπάι”.

u/outofcontrolbehavior

Λας Βέγκας, Νεβάδα 

“Τα πλήθη, ο θόρυβος, η κραιπάλη ήταν απλώς too much για εμένα”.

u/Interesting_Bet5855

“Ήμουν εκεί για ένα συνέδριο, και απλώς δεν ήταν το vibe μου. Για να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι κανένας άγγελος. Απολαμβάνω την κραιπάλη με μέτρο. Το θέμα μου με το Las Vegas είναι οι ακραίες τιμές των πάντων. Πληρώνεις τιμές Νέας Υόρκης για μια φθηνιάρικη εμπειρία. Μπορείς να μεθύσεις, να σε αγνοούν γυναίκες σε κλαμπ, και να κάνεις τόνους ναρκωτικά με το ένα τρίτο αυτών των τιμών σε κάποια άλλη πόλη. Επίσης, επιτρέπεται το κάπνισμα στα καζίνο, οπότε αν δεν καπνίζεις, καλή τύχη.

u/Im_a_seaturtle

Βενετία, Ιταλία

“Είναι όμορφη. Είναι μοναδική. Με συγκίνησε. Αλλά είναι επίσης αχρείαστα ακριβή και περικυκλωμένη από μαύρα νερά (βρωμάνε!). Δεν είναι πρακτική στη μεταφορά (πρέπει να περπατάς στις ίδιες γέφυρες ξανά και ξανά για να φτάσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης). Είναι στο όριο του να μεταμορφωθεί από όμορφη παλιά αρχιτεκτονική’ σε ‘παρακμιακή, μη ασφαλής, παλιά αρχιτεκτονική. Και είναι γεμάτη από ενοχλητικούς τουρίστες, παρόλο που ήμουν και εγώ τουρίστας”. 

u/valdezlopez

Διάβασε ακόμα στο Provocateur: 
 

 

 

 

Πηγή: buzzfeed.com