Στις 11 το πρωί της Τρίτης πραγματοποιείται το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Έτσι, στις 21 Μαϊου, την ημέρα που γιορτάζει η μισή Ελλάδα (Κων/νου και Ελένης) οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες, ενώ αρχές Ιουλίου οι δεύτερες, αν χρειαστεί.


Ο Μάκης Βορίδης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης θα είναι οι «πρωταγωνιστές» του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση το οποίο θα κινείται στους εξής άξονες:

 

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο
β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής
γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού
δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα
ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει ως μία από τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, την αναβάθμιση της κεντρικής διοίκησης και να αναφερθεί στις αλλαγές που απαιτούνται για να διορθωθούν «τα κακώς κείμενα, του πώς λειτουργούν νησίδες του κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας».

Στις προθέσεις της κυβέρνησης πάντως είναι να προχωρήσουν δύο πολύ σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τους εργαζομένους στο δημόσιο. Η πρώτη θα αφορά την πρόβλεψη του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα η οποία προβλέπει ότι όταν διορίζεσαι, για δύο χρόνια είσαι δόκιμος και μονιμοποιείσαι μετά την πάροδο της διετίας, μετά από αξιολόγηση. Για πρώτη φορά, όμως, καθιερώνεται και η επιβράβευση των υπαλλήλων με πριμ παραγωγικότητας όταν επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι που θα τίθενται από την διοίκηση.

Πηγή: intronews.gr