Το νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε βάζει τέλος τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου, τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ειδικότερα τις μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και στα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι δουλεύουν σε νοσοκομεία και έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.
 
Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα rapid test και οι μάσκες μένουν υποχρεωτικά:
 
Το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό σε δομές του, θα πρέπει να διενεργούν δυο rapid test με δικά τους έξοδα την εβδομάδα καθώς και οι συνοδοί ασθενών σε νοσοκομεία.
Σε νοσοκομεία και δομές:
 
Για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις δομές ισχύουν τα εξής μέτρα:
 
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95)
Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.
Στην περίπτωση που το προσωπικό αυτό νοσήσει από κορονοϊό COVID-19, για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, υποχρεούται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.
Μετά το πέρας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, το εν λόγω προσωπικό υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου.
 
Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr