Κάτι υποψιαζόμασταν αλλά τώρα μίλησαν και οι έρευνες:  3 στους 4 υπαλλήλους είχαν μια ερωτική σχέση με κάποιον στη δουλειά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση 1.100 εργαζομένων από το LiveCareer.  Αυτό “γενικά δεν είναι καλή ιδέα”, λέει ο Brandon Smith, ένας work coach (υπάρχουν και τέτοιοι;) γνωστός ως The Workplace Therapist. Αλλά η παρόρμηση είναι κατανοητή.

https://t.co/n7vLebgD50

Tο 76% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν είναι κακό να βγαίνεις με έναν συνάδελφο και το 71% είπε ότι δεν είναι κακό να βγαίνεις με έναν διευθυντή. Δεν κρίνουμε. Το 67% των ερωτηθέντων είπε ότι γνώριζε έναν συνάδελφο που απάτησε τον/την σύντροφό τους με έναν/μια συνάδελφο. Δεν θέλουμε να ξέρουμε. Στην πραγματικότητα, ένα τεράστιο 75% των ερωτηθέντων είπε ότι τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας οδηγούν σε ευνοιοκρατία και το 74% είπε ότι οδηγούν σε απώλεια παραγωγικότητας. Γιατί λοιπόν η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με το να βγαίνει ραντεβού με αφεντικό ή συνάδελφο;

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η αισιοδοξία για την εύρεση ενός μακροχρόνιου συντρόφου. Εξάλλου, το 73% των εργαζομένων δηλώνει ότι γνωρίζει κάποιον που γνώρισε τη σύζυγό τους στον χώρο εργασίας τους. Βέβαια, κόντρα στο υψηλό ποσοστό «έγκρισης» των ενδοεργασιακών σχέσεων, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν.

Σύμφωνα με τον work coach, όσοι επιλέγουν να ζήσουν το δράμα,  δύο είναι οι βασικές συμβουλές: Πρώτον, πρέπει να κρατούν τη σχέση τους εκτός γραφείου. Και πιο σημαντικό, αν μας ρωτάτε, πρέπει να συζητήσουν το ενδεχόμενο της αποφυγής του δράματος όταν καταλάβουν ότι στην πραγματική ζωή δεν έχουν τη χημεία του γραφείου. Δεν πληρωνόμαστε αρκετά για να ζούμε και το δράμα της Κατερίνας που δεν ήξερε ότι ο Δημήτρης από τον τρίτο είχε σχέση.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Αν κάνεις μια από αυτές τις πέντε δουλειές, μάλλον είσαι ο πιο δυστυχισμένος τύπος στην παρέα σου

Μόνο γλυκές κατάρες στον “συνάδελφο” που στέλνει mail βραδιάτικα

10 τύποι συναδέλφων που οριακά ανέχεσαι στη δουλειά