Την ίδρυση πολιτικού κόμματος με το όνομα “ΠΑΤΡΙΔΑ” ανακοίνωσε, από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η Αφροδίτη Λατινοπούλου. 19 λέξεις που γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα τοποθετούνταν σε αυτή ακριβώς τη σειρά. Ειδικά ορισμένες από αυτές, όπως το Instgram ή λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ  σε κάθε πιθανή πτώση και φυσικά πάντα με κεφαλαία γιατί τι πατρίδα θα ήταν αν την έγραφε με πεζά, μοιάζουν σαν να είναι τα αγαπημένα buzzwοrd της πολιτικού η οποία προσφάτως αποχώρησε (;), διαγράφηκε (;) από το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το οποίο τη σύμπτωση λέγεται και αυτό «ΠΑΤΡΙ.ΔΑ.».

Προβλέπουμε ακροδεξιό μπιφ για τα πνευματικά δικαιωμάτα γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους κάθε λογής πατριδέμπορες. Επίσης, ας κάνουμε ένα κόπο να έρθουμε και στη θέση του ψηφόρου που θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα σε ΠΑΤΡΙΔΑ και ΠΑΤΡΙ.ΔΑ. και θα πρέπει να ανακαλύψει μόνος του ποιο είναι το αυθεντικό brand και ποιο το μαϊμού. Κάτι σαν adidas και abibas φάση.

Από εκεί και πέρα στο λιτό caption της ανάτησης έγραψε «ερχόμαστε δυνατά για το μέλλον μας, την Πατρίδα μας και τα παιδιά μας», όμως αν αντέξεις να παρακολουθήσεις όλο το βίντεο τότε θα καταλάβεις ότι η κυρία Λατινοπούλου έρχεται να εκφράσει την οργή του κομματκού ακροατηρίου. Ξέρουμε ότι δεν θα αντέξεις, το κάναμε εμείς για σένα: 

«Έχουμε βαρεθεί» επαναλαμβάνει ούτε μια ούτε δύο ούτε τρεις μα συνολικά 19 φορές. Μετά από κάθε οργισμένο «Έχουμε βαρεθεί» ακολουθεί μια σειρά από εξίσου αγαπημένα alt-right buzzwords: «πολιτικά κέντρα», «παραμύθια της αριστεράς», «θρησκεία», «αυτοί που μπαίνουν λαθραία» «επιδόματα», «φόροι», «ορθοπολιτική ατζέντα».

Φυσικά υπάρχει και twist: «Η ΠΑΤΡΙΔΑ έρχεται να βάλει τέλος στην κατηφόρα της χώρας μας», ακούμε στο βίντεο. Όπως μάλιστα διαβάζουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος «Η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι το κόμμα που υπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας. Συγκροτείται από Έλληνες και Ελληνίδες, στην πλειοψηφία νέους, πολίτες της “διπλανής πόρτας”, αξιόλογους, άφθαρτους. Ζουμε την καθημερινότητα, υπηρετούμε την κοινή λογική, αγαπάμε την πατρίδα, το θεσμό της οικογένειας, τη θρησκεία μας και αγωνιζόμαστε απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής για το καλύτερο μέλλον που αξίζει στην Πατρίδα μας και στο μέλλον των παιδιών μας».

Την επόμενη φορά που συναντήσετε τον γείτονα σας στο ασανσέρ ή στο διάδρομο της πολυκατοικίας, ρωτήστε τον ευθέως άν είναι ένας πολιτής της «διπλανής πόρτας». Αν απαντήσει καταφατικά, ίσως να αξίζει να του κόψετε την καλημέρα, έστω.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Η δουλειά που θα κάνει η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά την διαγραφή της από τον Μπογδάνο

Ανατριχιάσαμε με τα λόγια της Λατινοπούλου για τις drag queens στα σχολεία

Στα καλά νέα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου τελικά δεν κατάφερε να προσβάλει τη Δανάη Μπάρκα