Μια τηλεοπτική σειρά επιβίωσης, έφηβων κοριτσιών, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, μετά από πτώση αεροπλάνου. Ναι, είναι η πιο Lost σειρά των τελευταίων ετών. Και, είναι από τις λίγες (και αυτές που αγαπάμε παραπάνω) σειρές που δεν μας επιτρέπουν το binge watching. Δεν είναι τυχαίο που έγινε το word of mouth τηλεοπτικό φαινόμενο με περίπου 5 εκατομμύρια θεατές κάθε εβδομάδα. Μας άφησε με άπειρα αναπάντητα ερωτήματα και όταν είδαμε τα πρώτα τρία επεισόδια της δεύτερης σεζόν, πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο πρώτος κύκλος δέκα επεισοδίων της εθιστικής σειράς της COSMOTE TV υπαινίχθηκε κανιβαλισμό και τελετουργικές θυσίες, αλλά, μόνο στη 2η σεζόν καταλαβαίνουμε πραγματικά τι συνέβη με τις Yellowjackets

Οι Yellowjackets συνεχίζουν να ακολουθούν δύο χρονοδιαγράμματα στη 2η σεζόν: τον απόηχο του αεροπορικού δυστυχήματος του 1996 και τις ζωές των επιζώντων 25 χρόνια αργότερα. Ωστόσο, δεν επαναλαμβάνεται τίποτα. Είναι πιο άγριο, πιο αστείο και πιο σοκαριστικό. Με περισσότερες ανατροπές. Και με την προσθήκη του του Ελάιτζα Γουντ σε ένα ρόλο που δεν θα περάσει απαρατήρητος. Όταν ξεκινάει μια καινούργια σεζόν έχει ένα στοίχημα. Να μην γίνει κουραστική, βαρετή. Δεν έπιασα ποτέ το κινητό για doomscrolling όσο έβλεπα τα τρία νέα επεισόδια.

Δεν μπορώ να κάνω κάποιοι spoiler γιατί ειλικρινά θα σας καταστρέψω την εμπειρία. Θα δείτε την συγκάλυψη του φόνου του εραστή της Μέλανι Λίνσκι, Άνταμ, και που θα οδηγήσει αυτό την οικογένειά της. Η Shauna του παρελθόντος επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη ροή της ιστορίας γιατί είναι έγκυος και αντιμέτωπη με τις κακουχίες ( καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα των Yellowjackets παραμένει εγκλωβισμένη σε έναν καναδικό χειμώνα) και την πείνα. Υπογραμμίζω την πείνα. 

Η Κριστίνα Ρίτσι, επιτέλους, δείχνει το κωμικό της ταλέντο σε μια σεζόν πιο σκοτεινή. Αφού σκότωσε μια αρκούδα και θυσίασε την καρδιά της στο φινάλε της 1ης σεζόν, η Lottie έγινε ένα είδος πνευματικού ηγέτη για τις Yellowjackets.  Ο χαρακτήρας της Lottie ως ενήλικας είναι μια μέγαιρα που ασχολείται με το wellbeing ( διευθύνει έναν φαινομενικά χαρούμενο “οργανισμό προσωπικής ανάπτυξης”) λες και είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου και θα παίξει κι αυτός ενεργό ρόλο στην πλοκή. Η Νάταλι της Τζούλιετ Λιούις μαθαίνουμε που βρίσκεται αλλά όχι και το λόγο που βρίσκεται εκεί. Και κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική υγεία της Taissa. 


Στη δεύτερη σεζόν κυριαρχεί το υπερφυσικό στοιχείο (τουλάχιστον στα πρώτα τρία επεισόδια). Κι αν έχετε ακόμη ερωτήματα για τον κανιβαλισμό τότε να δείτε μια από τις πιο ακαταμάχητες τηλεοπτικές σειρές αυτή τη στιγμή. Η υπεύθυνη casting των “Yellowjackets” αξίζει όλα τα βραβεία, καθώς η παλαιότερη και η νεότερη εκδοχή των βασικών πρωταγωνιστριών ταιριάζουν άψογα,  στη 2η σεζόν οι τέσσερις κεντρικοί χαρακτήρες έχουν τις δικές τους ιστορίες ως subplots.  

Ξέρω τι θα κάνετε φέτος στις 25 Μαρτίου. H υποψήφια για 7 βραβεία Emmy σειρά, Yellowjackets που αναδείχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά hit της περασμένης σεζόν, επιστρέφει αποκλειστικά στην COSMOTE TV με 2ο ανατρεπτικό κύκλο επεισοδίων. 

Info: H σειρά θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ, αποκλειστικά στην COSMOTE TV (Σάββατο 25/3, 23.00, COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Τα πέντε αναπάντητα ερωτήματα μετά το φινάλε του Yellowjackets

Η Κριστίνα Ρίτσι αρνήθηκε να γυρίσει ερωτική σκηνή και παραλίγο να μηνυθεί, παράνοια

Ζωή, πες καμιά σειρά #3: Το Υellowjackets δεν είναι μια ακόμη σειρά, είναι η καλύτερη της σεζόν