Τσάμπα οι πρόβες και οι φωτογραφίες και τα ανέκδοτα. Χωρίς τη συμμετοχή του Ιππικού (ποιου;) πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου το Σάββατο. Πολύ κρίμα. Δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των αλόγων μέχρι τότε. Βέβαια, η εκπαίδευση αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά. 

Θυμάστε πως η αρχή της εβδομάδας μας βρήκε με φωτογραφίες από την έφφιπη πρόβα στην Πανεπιστημίου και τη Βασιλίσσης Αμαλίας. Ναι, η ίλη ιππικού έκανε πρόβα μπροστά στη Βουλή, αλλά και στην Πανεπιστημίου, αποφασισμένη να μας καταπλήξει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία και δεν θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως. Την πρόβα, μάλιστα, παρακολούθησαν ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης, Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της. 

Επειδή μάλλον και εσείς απορείτε, να αναφέρουμε κάπου εδώ πως πρόκειται για τη νέα ίλη ιππικού, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ, όχι για επιχειρησιακούς σκοπούς (μα το φαντάζεστε;), αλλά για παρελάσεις και τιμητικές εκδηλώσεις

Και μιας και το ιππικό ΔΕΝ θα παρελάσει, πάμε να δούμε παρακάτω μια λίστα με όσους δεν θα τη γλιτώσουν. Ενδεικτικά, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

● Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

● Μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

● Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».

● Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

● Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων Σπουδαστών και Σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ.

● Μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων, όπως παρακάτω:

● Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς AH-64 (APACHE), NH-90, KIOWA WARRIOR, UH-1H, CH-47D (CHINOOK) και του Πολεμικού Ναυτικού SIKORSKY S-70 AEGEAN HAWK.

● Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE, M-2000-5, F-4E (PHANTOM) και SPITFIRE MJ755, καθώς και πρώτη φορά μαχητικών F-16C/D VIPER FIGHTING FALCON και εκπαιδευτικών T-6A TEXAN II 120.

● Ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας.