Αν με ρωτάτε, είμαι σε ηλικία που με το ζόρι διασκεδάζω σε μπαράκια και κλαμπ. Περνάω τέλεια όταν μαζεύομαστε σπίτι και α) παίζουμε επιτραπέζια (ναι, είμαστε αυτή η παρέα, τρολάρετε ελεύθερα), β) μαγειρεύουμε συνταγές του Άκη και της Madame Ginger και πίνουμε πολλά (πάρα πολλά) μπουκάλια ροζέ και γ) βλέπουμε ταινίες. Έχουμε εξαντλήσει όλο το περιεχόμενο του Netflix, ψάχνουμε μέχρι και στο YouTube και, ευτυχώς,  μας έχει απογειώσει τις σινεφίλ βραδιές μας το ERTflix. Βρήκαμε αυτές τις πέντε ταινίες και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πατήσετε stop. 

Το Ξέρουν Όλοι

Σύνοψη: Η Λάουρα και τα δύο της παιδιά ταξιδεύουν από την Αργεντινή στην Ισπανία για να παρευρεθούν στον γάμο της αδερφής της. Η χαρούμενη επανένωση σύντομα γίνεται τραγική όταν η μεγαλύτερη κόρη της απάγεται -αποκαλύπτοντας έναν σκοτεινό ιστό από κρυμμένα μυστικά. H Λάουρα ζει μόνιμα με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά στο Μπουένος Αϊρες. Όταν επιστρέφουν μαζί στο χωριό της στην Ισπανία για μια οικογενειακή γιορτή, ένα απροσδόκητο γεγονός αλλάζει την πορεία της ζωής τους. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι τη στιγμή που στο γλέντι του γάμου κόβεται το ρεύμα και η κόρη της εξαφανίζεται. Κάποιος απήγαγε την κόρη της. Ποιος και γιατί;

Στα +:  Ασγκάρ Φαραντί, δηλαδή νατουραλιστικοί διάλογοι. Η Penélope Cruz και ο Javier Bardem ως πρώην εραστές που ξαναβρίσκονται στο γάμο της αδερφής της.

Στα -: κάπως μελοδραματικό φινάλε 

Ουδέτερη Zώνη

Σύνοψη: Ένα θρίλερ που διαδραματίζεται στη Βαγδάτη στο χάος που περιβάλλει την πτώση του Σαντάμ το 2003. Ο Roy Miller πρέπει να οδηγήσει τη μονάδα του σε απελπιστικά επικίνδυνες τοποθεσίες για να βρει τα όπλα μαζικής καταστροφής (η ύπαρξη των οποίων δικαιολογούσε την αμερικανική εμπλοκή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και τον άνθρωπό τους στη Βαγδάτη, τον Πάουντστον)  που οι ανώτεροί του αξιωματικοί και ένας ανατριχιαστικός πολιτικός της Ουάσιγκτον (Γκρεγκ Κινίαρ) τον διαβεβαιώνουν ότι πρέπει να είναι εκεί. ‘Ολοι γνωρίζουμε για το σκάνδαλο των όπλων μαζικής καταστροφής, επομένως το τέλος είναι βασικά προβλέψιμο. 

Στα +:  Πολ Γκρίνγκρας και Ματ Ντέιμον συναντιούνται ξανά (εκτός τριλογίας Τζέισον Μπορν) σε ένα πολιτικό θρίλερ.

Στα -: κλισέ σενάριο

Ζωή σε Φιλμ

Σύνοψη: Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του, Μπεν. Ο πατέρας του Ματ, ένας διάσημος φωτορεπόρτερ, αντιμετωπίζει καρκίνο σε τελικό στάδιο και η τελευταία επιθυμία του είναι ο Ματ να τον συνοδεύσει σε ένα roadtrip από τη Νέα Υόρκη στο Κάνσας. Για να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. 

Στα +: Τζέισον Σουντέικις, Ελίζαμπεθ Όλσεν και το απόλυτο ίνδαλμα Εντ Χάρις. 

Στα-: κάτι δεν πάει καλά στο σενάριο που πάσχει από προβλεψιμότητα.

18

Σύνοψη: Σε μια λαϊκή αθηναϊκή συνοικία, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την αναζωπύρωση του φασισμού και την εξάπλωση της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους και οποιονδήποτε διαφέρει. Ένας συμμαθητής τους δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τη δράση τους και γίνεται γρήγορα στόχος τους. Η καθημερινότητα μιας ομάδας μαθητών λυκείου στο Πέραμα, παγιδευμένης ανάμεσα στην οικονομική κρίση, τα οικογενειακά προβλήματα και την ανεξέλεγκτη ρατσιστική βία. Η ζωή δηλαδή. Ένα κοινωνικό δράμα σαν ντοκιμαντέρ. Low budget. Όπως και οι ζωές μας.

Στα +: φρέσκο
Στα -: αργός ρυθμός

Πικαδέρο

Σύνοψη: Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους. Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έρωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σεξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος». Όπως ολόκληρη η Ισπανία, έτσι και η δική τους σχέση δεν αργεί να βρεθεί σε κρίση.

Στα +: ταινία για χίψτερ

Στα -: ταινία για χίψτερ που τώρα τους τρολάρουν οι φασαίοι

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Βρήκαμε πέντε σειράρες στο ERTflix και ψάχνουμε κουβερτάκι για τον καναπέ μας
5 ελληνικές σειρές στο ERTflix που έχουν φανατικό κοινό και υπάρχει λόγος
“Θέλουμε αυτό που έχεις”: Η καλύτερη μίνι σειρά του ERTflix τρολάρει τα πανάκριβα ενοίκια