Μαστουρωμένη αρκούδα που τρέχει με εκπληκτική ταχύτητα μέσα σε ασθενοφόρα και έχει ακόρεστη δίψα για ανθρώπινη σάρκα είναι το gore γλέντι που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη. Από Β-movie, είδαμε το καλύτερο. Μιλάμε για τρελή καλτιά. Μια ταινία με μια αρκούδα που ρουφάει κόκες σαν να παίζει στο Narcos και γίνεται serial killer είναι η meta WTF κωμωδία τρόμου που θα σου φτιάξει το κέφι. Γιατί δεν παίρνει τον εαυτό της σοβαρά. Βασικά είναι μια κακή ταινία, επίτηδες γυρισμένη έτσι. Σαν το Snakes on a Plane αλλά με αρκούδα και τα παιδιά της. 

https://twitter.com/hashtag/Oscars?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ είναι οι παραγωγοί της εξωφρενικής αυτής ταινίας που έφερε 23 εκατομμύρια στα ταμεία και ούτε η Ελίζαμπεθ Μπανκς που την σκηνοθέτησε θα το πίστευε. Ούτε θα περίμενε ότι θα παρουσίαζαν από κοινού το  βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ στα Όσκαρ.

https://t.co/vGBWonVgwA

Πολλά κομμένα κεφάλια και ιπτάμενα χέρια μετά, θα ψάξετε το soundtrack στο Spotify. Τι θα δείτε σε 95 λεπτά:  Μια ταινία για μια αρκούδα που κατανάλωσε ένα φορτίο κοκαΐνης σε ένα δάσος στη Τζόρτζια . Βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Στις 23 Δεκεμβρίου 1985, κάπου στη Τζόρτζια βρέθηκε μια νεκρή μαύρη αρκούδα. Η αρκούδα είχε καταπιεί περίπου 34 κιλά λευκής ουσίας, αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που έπεσαν από ένα αεροπλάνο Cessna 404 Titan στον  Εθνικό Δρυμό Chattahoochee. Ονομάστηκε Πάμπλο Εσκομπέαρ. Δυστυχώς, είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερθερμία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό. Τι θα γινόταν αν η αρκούδα γινόταν κοκάκιας και έψαχνε την επόμενη μυτιά; Παράνοια. 

https://t.co/b0eyV6kMOb

Εμπνευσμένη, λοιπόν, από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985, τη χαμένη κοκαΐνη και την μαύρη αρκούδα που την έφαγε, αυτή η βάναυση, viral, μαύρη κωμωδία βρίσκει μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων μαζεμένους σε ένα δάσος στην Τζόρτζια, όπου ένα θηρίο 500 κιλών κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη και αίμα.

Βλέποντας τον Ρέι Λιότα στην οθόνη θα σας πιάσει μια θλίψη. Κάνει ένα μαφιόζο. Δεν θα τον ξαναδούμε να κάνει τον μαφιόζο. Η Μπρούκλιν Πρινς («The Florida Project») είναι σίγουρα σε τροχιά σταρ. Το soundtrack με επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 θα το ακούτε στο ριπίτ.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Βρήκαμε την χειρότερη ταινία όλων των εποχών και δεν είναι ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή

Τα Πάντα Όλα: Δεν καταλάβαμε τα πάντα αλλά ξέρουμε γιατί σάρωσε -σχεδόν όλα- τα Όσκαρ

To μόνο που αξίζει από τα 158 λεπτά του Tár είναι η Κέιτ Μπλάνσετ