Δεν ξέρω αν είναι γνώρισμα των Ελλήνων ή υπάρχουν κι άλλοι λαοί που έχουν γεννηθεί πιστεύοντας ότι είναι life coaches και ψυχολόγοι. Οι Έλληνες πάντως είναι σουρεαλιστικά βέβαιοι ότι ξέρουν: ξέρουν να παρκάρουν (πάνω σε πεζοδρόμια), ξέρουν να φλερτάρουν (στέλνοντας άπειρα red flags είτε είναι άνδρες ή γυναίκες), ξέρουν να ζουν (θεωρούν ότι το νόημα της ζωής είναι να γυρνάς σπίτι ξημερώματα έχοντας καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από Άγγλους τουρίστες στο Φαληράκι) και κυρίως, ξέρουν να δίνουν συμβουλές. Με όση διάθεση κατανόησης και αποδοχής με διακατέχει έχω ακούσει τις δέκα πιο αχρείαστες συμβουλές στη ζωή μου.

Μη στεναχωριέσαι

Οκ, θα γίνω αναίσθητος, dead inside. Θα είμαι ένας άνθρωπος με καταπιεσμένα συναισθήματα και δεν θα μπορώ να επεξεργαστώ το αίσθημα της λύπης. Θα θεωρώ ότι πρέπει να είμαι συνεχώς χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Κι όποτε λυπάμαι θα νιώθω ενοχές. 

Μην αγχώνεσαι 

Φυσικά, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι μόλις μου το πεις θα εξαφανιστεί το άγχος μου, ο κρύος ιδρώτας και οι ταχυπαλμίες.

Μη χαίρεσαι 

Από ασφυκτικά ακαταλαβίστικα πράγματα, αυτό είναι το κορυφαίο. Δηλαδή μου συμβαίνει κάτι καλό στη ζωή μου και θα πρέπει να το σαμποτάρω, χωρίς λόγο. 

Όλα θα πάνε καλά 

Σοβαρά; Έχεις μαντικές ικανότητες και αυτοεπιβεβαιώσεις; Κανείς ποτέ δεν πέταξε τόση τοξική θετικότητα σε μια μόνο φράση.

Μην ασχοληθείς

Ατομική ευθύνη πριν γίνει μόδα. Να κοιτάμε μόνο το αυτάρεσκο σύμπαν μας. Πώς το λένε οι νέοι του TikTok; Get Ready With Me.

Να είσαι ο εαυτός σου

Ο γεμάτος ειλικρίνεια και θράσος πραγματικός εαυτός μου θα έλεγε μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά σε κάποιον ότι τον βαριέται οικτρά ή ότι είναι κακός στη δουλειά του. Δεν θα πήγαινε καλά αυτό για κανέναν. Το γεγονός ότι αυτολογοκρίνομαι σημαίνει ότι είμαι ενήλικας με ενσυναίσθηση. 

Μην τα παρατάς 

Ναι, να συνεχίσεις να κυνηγάς μια καριέρα που δεν σου ταιριάζει και να δανείζεσαι λεφτά από τους γονείς σου επειδή πιστεύεις ότι μια μέρα θα τα καταφέρεις. 

Πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις 

Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλα manifest κάνουν μόνο προνομιούχες λευκές γυναίκες ένα βήμα πριν γίνουν Κάρεν. 

Να ρισκάρεις

Από το πιο απλό (να πεις στο crush σου ότι τον γουστάρεις και να φας χυλόπιτα) μέχρι το πιο περίπλοκα (να πεις ότι θα παραιτηθείς αν δεν σου δώσουν αύξηση και να σου δείξουν την πόρτα έξοδο), καλό είναι να έχεις πάντα ένα plan b όταν πάρεις το ρίσκο. 

Κάνε αυτό που αγαπάς

Δηλαδή, να είμαι με τις πιτζάμες στον καναπέ και να τρώω παγωτό βλέποντας Netflix. Εντάξει, είμαστε σύμφωνοι. Αλλά, εννοούν να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Από ηλίθιες συμβουλές, η καλύτερη. Στέφανος Ξενάκης left the conversation.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Εσύ πότε συστήθηκες για πρώτη φορά με την “τοξική θετικότητα”;

Στέφανος Ξενάκης vs Πάουλο Κοέλιο: Ποιος πουλάει πάγο σε Εσκιμώους καλύτερα;

Κανένας λάιφ κόουτς! 4 συμβουλές για να πάρεις αύξηχαχαχαχα