Τι θυμόμαστε από την τελετή των Όσκαρ του 2022; Το πιο διάσημο χαστούκι της τελευταίας δεκαετίας. Τι θα θυμόμαστε από την φετινή απονομή; Το πιο διάσημο φάρμακο για να χάσεις κιλά άκοπα χωρίς να πας ούτε μια μέρα γυμναστήριο και χωρίς να μετράς θερμίδες. Πώς έγινε αυτό; Ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο Τζίμι Κίμελ ξέρει ότι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του Χόλιγουντ είναι μια ένεση, λέγεται  Ozempic και είναι  το φάρμακο για τον διαβήτη της Novo Nordisk που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως βοήθημα απώλειας βάρους. Πληκτρολογήστε το όνομά του στο TikTok και θα καταλάβετε ότι όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένος να το δοκιμάσει. Κι αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά του αστεία.

“Όλοι φαίνονται τόσο υπέροχοι. Όταν κοιτάζω γύρω από αυτό το δωμάτιο, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι: Είναι το Ozempic κατάλληλο για μένα;”. Τρόλαρε ουσιαστικά τους σελέμπριτι αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν μιλούν για την αποδοχή όλων των σωμάτων προσποιούνται και, φυσικά, στην πραγματικότητα είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν τα πάντα για να μείνουν αδύνατοι. Από το fasting μέχρι ενέσεις για την ινσουλίνη που κοστίζουν 900€ η μία.

https://twitter.com/elonmusk/status/1576367983051489281?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Novo Nordisk θα προτιμούσε οι άνθρωποι να αγοράσουν το Wegovy, την ελαφρώς διαφορετική εκδοχή του Ozempic, η οποία περιέχει το δραστικό συστατικό σεμαγλουτίδη και που  βοηθά τους ασθενείς να χάσουν το περιττό βάρος. Για δύο λόγους. Η άνοδος της ζήτησης για το Ozempic προκάλεσε έλλειψη στη διαθεσιμότητά του φαρμάκου, πλήττοντας τους ασθενείς με διαβήτη που πραγματικά το χρειάζονται, ενώ μένει απούλητο στα ράφια το Wegovy. Ο Έλον Μασκ τουίταρε για το φάρμακο. Οι διάσημοι σταρ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε. Έχει το κοινό δικαίωμα να γνωρίζει εάν η αδύνατη ηθοποιός με την οποία συγκρίνουν τον εαυτό του χρησιμοποιεί το Ozempic για να «φτιάξει» το σώμα των ονείρων της;

Κι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι υπαρκτός; Οι ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί που είναι στα εξώφυλλα όλων των περιοδικών του πλανήτη και γίνονται θέμα σε όλα τα sites διαιωνίζουν μη ρεαλιστικά πρότυπα σώματος. Χάνουν δέκα κιλά σε δυο εβδομάδες. Κάτι που είναι ανέφικτο για τους περισσότερους ανθρώπους. Και ανησυχητικό. Τα φάρμακα δρουν σαν μια ορμόνη στον εγκέφαλο που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και να επιβραδύνουν την απομάκρυνση της τροφής από το στομάχι – κι έτσι οδηγούν στην γρήγορη απώλεια βάρους. Τα hashtags όπως #ozempic και #ozempicweightloss είναι εξαιρετικά δημοφιλή στα σόσιαλ. Στο TikTok σου δείχνουν το πριν και το μετά.

https://twitter.com/OonaHanson/status/1635133791684665345?ref_src=twsrc%5Etfw

Ozempic: Υποθέτω ότι όλοι στο Χόλιγουντ έχουν διαβήτη. Η θεάρα του Saturday Night Live δεν δίστασε να κάνει το πιο πετυχημένο αστείο της βραδιάς. Κάτι που μαρτυρά ότι όλοι ξέρουν την εμμονή του Χόλιγουντ με τα αδύνατα σώματα. Τα υπερβολικά αδύνατα σώματα.

Κι έχουν τα χρήματα για να καταπολεμήσουν το μεγαλύτερο side effect της χρήσης του ενέσιμου φαρμάκου. Τη γήρανση του προσώπου και τη χαλάρωση του δέρματος. Ο μεταβολισμός του κολλαγόνου και της ελαστίνης διαταράσσεται  με αποτέλεσμα θαμπό, λεπτό δέρμα. Μια συντάκτρια του Buzzfeed μετά την απονομή των Όσκαρ νιώθει θυμωμένη. “Ως χοντρός άνθρωπος, δεν ξέρω πώς πρέπει να αγαπώ τον εαυτό μου σε έναν κόσμο σαν αυτόν” γράφει. Κι ίσως έχει δίκιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Provocateur:

Η Σελένα Γκόμεζ και τα κιλά της σχολιάστηκαν ακόμη μια φορά, αναμενόμενο

Heroin chic: Τα ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς ξύπνησαν από τον τάφο τους

Η ματαιοδοξία της Κιμ Καρντάσιαν είναι επικίνδυνη για τις γυναίκες

@shannonnatalia IG: shannonnatalia???? #lipoedema #lipoedemasugery #forthegirls #noboys #workout #weightloss #bodypositive #curves #fittok #selflove #healing #ozempic #saxenda #help #emotional #australia #brisbane #askme ♬ why are people using this omg – ????