Λεπόν. Λοιπόν, όχι λεπόν, είναι αυτή η συνήθεια των social media να πειράζουμε τις λέξεις, καταλαβαίνετε. Μια απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή πριν από μερικές ώρες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την έχετε διαβάσει. Η Μαρία Τσ., που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος, ήταν κατάσκοπος από τη Ρωσία

Τη δράση της ξεσκέπασε η συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αυτοί δηλαδή που παρακολουθούν και εμάς. Οι Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Η Ιρίνα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είχε εξαπατήσει ακόμα και τους κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικά τη μυστική δράση της. Με την ελληνική ταυτότητα, η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη και πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία. 

Και γιατί εμείς θέλουμε το καλό σας και επειδή γνωρίζουμε ότι πηγαίνετε συχνά ή ζείτε στο Παγκράτι, ψάξαμε στο ίντερνετ για το πώς θα καταλάβετε αν κάποιος που κυκλοφορεί στην περιοχή, είναι κατάσκοπος.

Κοιτάξτε γύρω σας για άγνωστα πρόσωπα. Υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο ή το γραφείο σας που δεν αναγνωρίζετε; Πολλοί εργοδότες δεν έχουν ιδέα ποιοι εργάζονται για εκείνους και μερικές φορές οι κατάσκοποι μπουκάρουν στον εργασιακό χώρο και παρακολουθούν έναν πραγματικό εργαζόμενο. Αν δείτε λοιπόν κάποιο άγνωστο πρόσωπο, από τη μαμά Ρωσία θα είναι.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας των εργαζομένων μπορεί να αποκαλύψει πολλά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε περισσότερα αρχεία από το συνηθισμένο ή σε ασυνήθιστα μέρη όπως το Χίπι Θρι, το νου σας, μπορεί να σας παρακολουθεί.

Το ψάξιμο σε κάδους απορριμμάτων, ή αλλιώς το ψάξιμο στα σκουπίδια, είναι ένας απλός τρόπος για να αποκτήσει κάποιος πληροφορίες. Αν δείτε κάποιον να ψάχνει στα σκουπίδια σας, τότε το βράδυ πίνει βότκα και τρώει χαβιάρι στρίβοντας το μουστάκι του αλά Στάλιν. Ή και όχι. 

Να είστε σε επιφυλακή. Οι κατάσκοποι μπορεί να τηλεφωνήσουν στη δουλειά σας, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους και ισχυριζόμενοι ότι έχουν ξεχάσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασής τους. Προσέξτε τις περίεργες ερωτήσεις γιατί η KGB δεν πέθανε ποτέ. Αν λοιπόν κάποιος επιμένει, τότε είναι σίγουρα κατάσκοπος.

Ελέγξτε για αυτοκίνητα που σας ακολουθούν. Συνήθως δεν κυκλοφορούν με φανταχτερά αυτοκίνητα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βέβαια αυτός που σας ακολουθεί να μην σας ακολουθεί αλλά να ψάχνει για πάρκινγκ στο Παγκράτι, όπως και εσείς. Αν όχι, τότε θα είναι κατάσκοπος.

Διαβάστε περισσότερα στο Provocateur:

Το 24ωρο της Ρωσίδας κατασκόπου στο Παγκράτι
Γειτονιά της Αθήνας μπήκε στη λίστα με τις πιο κουλ του κόσμου
Γιατί είναι δύσκολο να παρκάρεις στο Παγκράτι;