Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες σχετικά με τον πολιτισμό ανακυκλώνονται με μαεστρικό τρόπο κι έτσι διαβάζεις παντού για τους ίδιους που λένε τα ίδια, η δύναμη του word of mouth αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα και είναι τελικά ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για να ξεχωρίσεις όσους προτείνουν κάτι με ουσία από εκείνους που προτείνουν κάτι με επικοινωνία.

Για τους Καλογεράκηδες ή τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, πιθανόν να μάθεις επειδή κάποιος θα σου μιλήσει για αυτούς ή επειδή θα σου στείλει κάτι από τα «Ρεμπώτικα», τον δίσκο με το οποίο αφηγήθηκαν τον έρωτα του Ρεμπώ με τον Βερλαίν και αγκάλιασαν αυτή την ιστορία με ρεμπέτικα τραγούδια με έντονα ποιητικό στίχο, ή το «Όταν Κοιμάσαι» από την πολυαναμενόμενη νέα τους δουλειά ως Varvara Project, ένα όνομα εμπνευσμένο από τη γάτα-θεά τους, τη Βαρβάρα (ή επειδή διαβάζεις Provocateur και ποιοι είμαστε εμείς που θα σου πούμε να μην το κάνεις). 

Από τη στιγμή λοιπόν που η Βαρβάρα αποφάσισε να κατηφορίσει στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσει μαζί με το Provocateur και το Greekbooks την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Τρίτη 21/3, δεν θα γινόταν να μην την ακολουθούσαν και οι Καλογεράκηδες και η μπάντα τους προκειμένου να κάνουν μια προβοκατόρικη ζωντανή εμφάνιση στις 19:30 σε ένα χώρο όπου ζουν όλοι εκείνοι οι ποιητές που αγαπούν, στο βιβλιοπωλείο Greekbooks (Ακαδημίας και Ιπποκράτους 15). Μαζί μας και η Estrella Galicia.

 

«Αυτή δεν είναι γάτα είναι στιχάκι»: Το Greekbooks και το Provocateur γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα live των Καλογεράκηδων

Μετά λοιπόν από το επιτυχημένη συζήτηση «Εσύ δεν είσαι σαν τις άλλες», ήρθε η ώρα για ένα live (να το και το event page μας). Στη «σκηνή» του Greekbooks γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τις μουσικές των Καλογεράκηδων. Αν έχεις βρεθεί στα live τους, ξέρεις ότι καταφέρνουν να δημιουργούν μια ιδιαίτερη σύνδεση με το κοινό. Αν δεν έχεις βρεθεί, έχεις τώρα μια ιδανική ευκαιρία. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης να ακούσεις δύο αδέλφια που μελοποιούν στίχους και γεμίζουν με συναίσθημα το χώρο και θα γεμίσεις τα ποτήρια σου με Estrella Galicia που θα προσφέρει τα ποτά της βραδιάς.

Και ποιος ξέρει; Ίσως δεις και τη Βαρβάρα να χαϊδεύει νωχελικά με την ουρά της σελίδες που έχουν μέσα τους λέξεις που κάτι θα έχουν να πουν στην καρδιά σου. Άλλωστε, αυτή δεν είναι γάτα, είναι στιχάκι.

Πάρα πολύ σημαντικό: Η είσοδος είναι φυσικά ελευθέρη με κράτηση θέσης στο provocateur@alphamag.gr