*Είναι ουάοου, είναι ιν, είναι φάση, είναι το Παγκράτι

Το ζήσαμε και αυτό. Η Μαρία με το κατάστημα στο Παγκράτι, ήταν τελικά η Ιρίνα η κατάσκοπος. Ο ορισμός του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Μήπως θα έπρεπε να ανησυχούμε και για τον Σπύρο στον τέταρτο; Δεν τον έχουμε δει ποτέ να βγάζει τα σκουπίδια, τι να κρύβει άραγε; Ας αφήσουμε για την ώρα τον Σπύρο όμως γιατί το θέμα μας είναι η Μαρία που τελικά δεν ήταν η Μαρία.

Η Ιρίνα, λοιπόν, είχε διπλή ζωή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην Ελλάδα κυκλοφορούσε ως Μαρία Τσ., που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στην καλύτερη περιοχή του κόσμου, ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος. Μάλιστα, είχε ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018.

Τη δράση της ξεσκέπασε η συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αυτοί δηλαδή που παρακολουθούν και εμάς. Που λέτε, οι Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».Όχι, δεν είναι κάποια σέχτα στο Παγκράτι που βαθμολογεί πιάτα και ποτά. Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Η Ιρίνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, είχε εξαπατήσει και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικά τη μυστική δράση της. Με την ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη και πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία. 

Το ερώτημα που μας καίει, όμως, είναι ένα: Τι στο καλό έκανε στο Παγκράτι;  Μετά από μεγάλη έρευνα, όμοια με αυτή της ΕΥΠ, έχουμε τις απαντήσεις που ζητάτε. Αυτό είναι το 24ωρο της Μαρίας Τσ. ή καλύτερα, της Ιρίνα.

8:01 Ξυπνάει. Φτιάχνει ελληνικό για να μπει στο ρόλο.

8:45 Βάζει να ακούσει Προκόφιεφ και διαβάζει τις κυριότερες ειδήσεις.

9:05 Στέλνει μέιλ στον Α.Π, το ανώτατο στέλεχος της ρωσικού δικτύου κατασκοπείας. 

10:15 Θυμήθηκε ότι έχει μαγαζί. Ντύνεται και τρέχει να ανοίξει.

11:30 Διαβάζει στην ομάδα «Παγκράτι» στο Facebook ότι άγνωστοι χτυπούν κουδούνια λέγοντας πως είναι από τη ΔΕΗ. 

12:45 Αφήνει την εργαζόμενη να κρατήσει μόνη της το μαγαζί και πάει στο Τσέλσι να πιει καφέ ξέρω’γω, φάση.

14:25 Επιστρέφει στο μαγαζί. Είναι όλα στη θέση τους. Πάει να φάει μια μακαρονάδα στο Τσάο.

15:06 Στο Τσέλσι για μία σόδα ξέρω’γω, φάση.

16:14 Αποφασίζει να δουλέψει. 

16:35 Πάει ξανά στο Τσέλσι, δεν έχει όρεξη σήμερα να πιάσει ραπτομηχανή. Το βάπτισε after work drink χωρίς να έχει δουλέψει και ξεκινά τη βότκα ξέρω’γω. Α, ναι, «φάση».

20:26 Θυμήθηκε ότι έχει μαγαζί και εργαζόμενη. Την πήρε τηλέφωνο να κλείσει «γιατί έμπλεξα, ξέρεις τώρα ξέρω’γω».

21:00 Βόλτα στην Αρχελάου με την κάμερα μπας και στείλει κάτι στον ανώτερό της. Τζάμπα την πήρε, βρήκε τραπέζι στο Τρίγωνο χωρίς μάλιστα να έχει κλείσει από πριν. Ήταν πολύ τυχερή. 

23:34 Πάει στο Τσέλσι, «άργησες» της είπαν και κάθισε στο πεζοδρόμιο να πιει την ποτάρα της ξέρω’ γω. Γιατί, ΟΚ, φάση, πού να πηγαίνεις Χίπι Θρι.

2:49 Στα Έβερεστ για σάντουιτς. Κοιτάζει το κινητό της, έχει 8 κλήσεις από τον ανώτερός της. Βρίζει.

3:20 Πάει στο Τσέλσι. Ήταν κλειστό. Βάζει τα κλάματα.  Γυρίζει σπίτι και παίζει σκάκι.

4:20 Την παίρνει ο ύπνος στην καρέκλα. Μονολογεί «ξέρω’γω, φάση».

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Το γεμάτο μάτι και δημοσιεύματα 24ωρο του Νίκου Κοκλώνη

Το απίστευτα χαρούμενο 24ωρο του Ευτύχη Μπλέτσα

Έτσι θα περάσεις το πρώτο σου 24ωρο στο στρατό