Δεν υπάρχει περίπτωση, θα έχετε δει το βίντεο το γερανοφόρο όχημα της ΕΛΑΣ που προσπάθησε να διαφύγει από το μπλόκο που πήγαιναν να στήσουν διαδηλωτές στην Ακαδημία, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη. Αν δεν το έχετε δει, πάει να πει ότι ζείτε κάπου αλλού, σε κάποια χώρα που όλα είναι όμορφα και ήρεμα, με καρύδες και μπανάνες, σίγουρα όχι στην Ελλάδα. Το ελπίζουμε, για το καλό σας θα είναι.

Στο viral βίντεο πια, ο οδηγός του γερανού, βλέποντας ότι υπάρχει κινητικότητα μπροστά και πάνε να του κλείσουν το δρόμο με δύο κάδους, αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, χτυπά τους κάδους και φεύγει από το σημείο με έναν τουλάχιστον πολίτη να τραυματίζεται από τον κάδο. Ο πολίτης πετάχτηκε στο πλάι όπως η κορίνα στο μπόουλινγκ.

Ο γνωστός και πολύ αγαπημένος μας Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της Αστυνομίας, μίλησε για το συμβάν λέγοντας πως «εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η διαδήλωση κι αποχωρούσαν και τα υπηρεσιακά οχήματα. Κάποιοι ήθελαν να προπηλακίσουν τον οδηγό με τον γερανό, εκείνος το κατάλαβε. Αυτοί του έκαναν ντου και από αριστερά και από δεξιά με τους κάδους. Ο κάδος ρίπτεται στο όχημα, κι επειδή είναι πλαστικός έκανε «γκελ» κι επέστρεψε σ’ αυτόν που τον έσπρωξε στον γερανό. Ο οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα, είχε κενό, είχε ορατότητα κι έφυγε. Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να πάνε να του την πέσουν. Όπως ενημερώθηκα από τις δηλώσεις του οδηγού, φοβήθηκε πανικοβλήθηκε κι επιχείρησε να φύγει. Είχε ορατότητα κι όταν είδε ότι πήγαν να τον κλείσουν, επιτάχυνε».

Για τον τρόπο αντίδρασής του τόνισε: «Δεν έπρεπε να αναπτύξει ταχύτητα. Έπρεπε προσεκτικά να συνεχίσει την πορεία του και να εμβολίσει τους κάδους σιγά σιγά. Ο πανικός τον έκανε και πάτησε το γκάζι. Εγώ δεν θα πατούσα γκάζι» κατέληξε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Για να το λέει, έτσι θα είναι. Πανικοβλήθηκε ο οδηγός και έτσι είπε, «σιγά μην κάτσω να σκάσω», ας πάρω σβάρνα ό,τι βρω μπροστά μου. Κάδους, ανθρώπους, αλιγάτορες, τον Πύργο του Άιφελ, τον Μικ Τζάγκερ.

Πηγή: intronews.gr