Μια βαθιά υπόκλιση σε έναν (δικαίως viral) οδηγό λεωφορείου. Μια βαθιά υπόκλιση σε έναν επαγγελματία που έκανε το αυτονόητο, απέναντι στο οποίο έχουμε χάσει κάθε μάχη. Ο οδηγός αυτός, που γνώρισε την αποθέωση στα social media, έκανε ό,τι μπορούσε για να καταφέρει να επιβιβαστεί ΑμεΑ στο λεωφορείο. 

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας οδηγός κάνει κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται ρουτίνα υπό κανονικές συνθήκες: κατεβάζει τη ράμπα του λεωφορείου ώστε να ανέβει ο Βαγγέλης, που είναι ΑμεΑ, σε αμαξίδιο. 

Ο οδηγός του 446 κατέβηκε από τη θέση του και ενώ το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο στην αφετηρία και κατέβασε την ειδική μπάρα προκειμένου να επιβιβαστεί ΑμεΑ με το αμαξίδιό του. «Ο οδηγός του 446 στην αφετηρία του Αμαρουσίου επιβιβάζει όπως είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί, τον ανάπηρο Βαγγέλη… Μην είσαι τόσο σκ@τοψυχο καθίκι και δεν κατεβάζεις την ράμπα, αφήνοντας τους σε γολγοθά μετακίνησης…», έγραψε ο χρήστης του TikTok που ανέβασε το βίντεο.

Το βίντεο έγινε viral και γέμισε από σχόλια χρηστών που αποθεώνουν τον οδηγό. Μάς θύμισε, αν μη τι άλλο, πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Τροδοτήθηκαν οι ελπίδες μας στο ανθρώπινο είδος. “Μπράβο, τα σέβη μας στον οδηγό”, γράφει ένας χρήστης. “Πρώτη φορά το έχω δει, υποκλείνομαι στον άνθρωπο οδηγό και λέω ότι όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια”, ένας άλλος. Εν τω μεταξύ, η σκληρή αλήθεια (δεν) κρύβεται σε αυτό το σχόλιο, και θα κλείσουμε με αυτό:

“Χειροκροτούμε τα αυτονόητα, μπράβο του πάντως”. 

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

@pp_paranoia @capcut ♬ πρωτότυπος ήχος – @pp_paranoia