Για την ανακοίνωση της ΔΑΠ για τις πορείες και τα Τέμπη, θα πούμε κάτι;

Και Α και Ου και λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Αλλά... Αυτοί είστε!

Για την ανακοίνωση της ΔΑΠ για τις πορείες και τα Τέμπη, θα πούμε κάτι;

Και Α και Ου και λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Αλλά... Αυτοί είστε!


Τι να πει κανείς, είναι η λογική απάντηση και μάλλον θα συμφωνήσουμε. Αυτό το μαγικό χαρτάκι που μοίρασε δεξιά και δεξία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όμως, ε, σου προκαλεί μια αηδία, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Η πρώτη αντίδραση μόλις διαβάζεις την ανακοίνωσή τους είναι γουρλώσεις τα μάτια σου και έπειτα να αναρωτηθείς αν πρόκειται για τρολιά. Δεν είναι τρολιά, η ανακοίνωση της ΔΑΠ είναι πραγματική. 

Μόνο που, λόγω της γενικότερης αναστάτωσης της χώρας, αυτή δεν έχει συζητηθεί πολύ. Να φανταστείτε, δώσαμε το κλικ μας σε διάφορα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της χώρας και δεν την βρήκαμε πουθενά. Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά είπαμε να παίξουμε με τις πιθανότητες. 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λοιπόν, ζητάει από τους φοιτητές να μην πηγαίνουν στις πορείες για το έγκλημα στα Τέμπη. Ναι, καλά διαβάσατε. Έχει και σοβαρά επιχειρήματα. Ίσως και όχι, αλλά εδώ θα τα χαλάσουμε;

Αναλυτικά η ομορφιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τα όποια λάθη της:

Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά και εν γένει ως φοιτητική/ακαδημαϊκή κοινότητα αισθανόμαστε θλίψη και οργή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Απωλέσαμε φίλους μας, γνωστούς μας, θα μπορούσαμε να είναι κάποιος ή κάποια από εμάς.

Παρ’ όλα αυτά αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της οργής να μας συνεπάρει. Οι εικόνες που αντικρίσαμε τον περασμένο διάστημα δεν αρμόζουν στη μνήμη των θυμάτων. Καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων σε πορείες με σωματεία τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον φοιτητικό σύλλογο, καταλήψεις. Και μέσω όλης αυτή την καταστάση, το μοναδικό που επιτυγχάνεται είναι η σπίλωση της μνήμης των θυμάτων αλλά και η προσβολή προς τις οικογένειές τους. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, εμπειρογνώμονες μελετούν με προσοχή τις χρονιές αστοχίες και το τελικό πόρισμα θα το εκδώσουν τα αρμόδια δικαστήρια. Ο φοιτητικός σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν αντικαταστεί τις δικαστικές αρχές. Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς.

Καλούμε σύσσωμη την φοιτητική κοινότητα να συνταχθεί μαζικά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας απόρροια του δυστυχήματος, να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε. Να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε προτάσεις για το Πανεπιστήμιο μας την κοινωνία μας και να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες που ανασύρουμε διαχρονικά.

Προτείνουμε για την εκπαιδευτική διαδικασία:

Tην αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω της απεργίας που θα λάβει χώρα στις 16/3/2023.

Επιπλέον προτείνουμε:

Καμία συμμετοχή του Φοιτητικού μας Συλλόγου σε πορείες με σωματεία που ουδεμία σχέση έχουν με το Πανεπιστήμιο μας.

Για το δυστύχημα των Τεμπών:

Συμβολική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 1 κρατώντας ένα αναμμένο κερί στη μνήμη των θυμάτων τη Δευτέρα 20/3/2023 και ώρα 13:00.

Τουλάχιστον δεν μας είπαν να βγούμε στο μπαλκόνι να χειροκροτήσουμε ή να κλείσουμε τα φώτα.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα