Υπάρχουν μερικές ειδήσεις που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς να διαχειριστούμε και πού ακριβώς να ρίξουμε ευθύνες. Είναι ζητήματα ευφυίας ή παντελούς έλλειψής της; Είναι ζητήματα παιδείας και παντελούς απουσίας της; Είναι θέμα ψευτονταϊλικιού; Είναι θέμα αδιάγνωστης ψυχοπάθειας σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω; Όποια και αν είνα η εξήγηση, το γεγονός σαν γεγονός είναι εγκληματικό. 

Για να μην πολυλογούμε, τον σκύλο μιας οικογένειας πυροβόλησε ένα άνδρας μπροστά σε δυο παιδιά. Το ζωάκι δέχθηκε 30 σκάγια στο κεφάλι, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το creta24.gr, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που τα δυο παιδιά της οικογένειας έπαιζαν με τον σκύλο τους στην αυλή του σπιτιού. Για τι να πρωτομιλήσουμε; Για την απόπειρα δολοφονίας ενός ζώου; Για την απόπειρα δολοφονίας ενός κατοικίδιου ζώου; Για τον κίνδυνο να έχουν τραυματιστεί τα παιδιά; Ή για το ψυχικό τραύμα που “χάρισε” αυτός ο τύπος στα παιδιά αυτά; 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Facebook η “Ζωόφιλη Δράση”, ο άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε εταιρία δίπλα στο σπίτι της οικογένειας, πυροβόλησε στο κεφάλι τον σκύλο, ακριβώς έξω από τον μαντρότοιχο της αυλής του σπιτιού, δίπλα στα παιδιά, τα οποία έντρομα άρχισαν να φωνάζουν. 

Στα καλά νέα, η οικογένεια κινητοποιήθηκε άμεσα και ο Άρης, όπως είναι το όνομα του σκύλου, ο οποίος δέχτηκε 30 σκάγια στο κεφάλι, θα επιζήσει. Σε βάρος του άνδρα που πυροβόλησε το ζώο υποβλήθηκε μήνυση. «Θεωρώ ότι από τύχη η σφαίρα ή τα σκάγια δεν χτύπησαν κανένα από τα δύο παιδάκια», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση της «Ζωόφιλης Δράσης».