Οι σχετικές ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν την Παρασκευή (17/3) και θα σας προτείναμε, πριν γίνουν, να πάτε σε ένα μεσιτικό γραφείο να ψάξετε για σπίτι. Για βίλα καλύτερα, πού να σας χωρέσει ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη; 

Όπως διαβάσαμε στο intronews.gr, ο νέος μισθός θα ισχύσει από την 1η Απριλίου για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Σε ότι αφορά το ποσό, αυτό δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε ο άρχοντας της ιδιωτικοποίησης και υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μία μέρα πριν τις μεγάλες ανακοινώσεις, μάθαμε και το ποσό του κατώτατου μισθού, «κλείδωσε» που λένε και οι δημοσιογράφοι του οικονομικού. Είστε έτοιμοι; Σίγουρα; Το θέλετε πολύ; Πόσο το θέλετε; E, πάρτε το: Θα είναι μεταξύ 760 και 770 ευρώ, από τα 713 που είναι σήμερα. Και πολύ σας είναι, να μην τα τρώτε σε brunch και after work ποτάκια αν θέλετε να ζήσετε αξιοπρεπώς.

Η αύξηση (μην γελάτε) βασίζετε στην έκθεση του το ΚΕΠΕ η οποία έχει εισηγηθεί αύξηση ως και 7,75% καθώς έτσι διασφαλίζεται πως δεν θα αυξήσει το μοναδιαίο κόστος εργασίας και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Καπιταλισμός, αγάπη μου, η ανταγωνιστικότητα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας που με τη σειρά του αναμένεται να φτάσει ως και τα 472 ευρώ. Μεγαλεία, αυτή είναι ζωή! Τι έχει να πει γι΄αυτό ο Κώστας Φαγκολιάς;

Οπότε, έχουμε και λέμε: Αν η αύξηση κυμανθεί μεταξύ 7,5% και 7,75%, ο βασικός μισθός περίπου 650.000 εργαζομένων, θα διαμορφωθεί, ανάλογα και με την προϋπηρεσία τους. Δηλαδή, ο εργαζόμενος χωρίς ή με προϋπηρεσία έως 3 έτη: 766 με 768. Ο εργαζόμενος με προϋπηρεσία 3 – 6 έτη: 842 έως 844 ευρώ. Ο εργαζόμενος με προϋπηρεσία 6 – 9 έτη: 919 – έως 921 και ο εργαζόμενος με προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη: 995 – έως 998 ευρώ.

Ευρωπαϊκή χώρα με τα όλα μας είμαστε, τίποτα δεν μας λείπει.