22 Μαρτίου ξεκινάνε τα δρομολόγια των τρένων, το αν θα μπούμε παίζεται

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες.

22 Μαρτίου ξεκινάνε τα δρομολόγια των τρένων, το αν θα μπούμε παίζεται

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες.


Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητες Υποδομών & Μεταφορών, ανακοίνωσε την Τρίτη (14/03) πως τα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, πρόκειται να αρχίσουν ξανά στις 22 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στις 22 Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν ξανά τα δρομολόγια του προαστιακού με τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Αεροδρόμιο. Ακόμα, την ίδια ημέρα, θα αρχίσουν ξανά τα δρομολόγια στον προαστιακός της Πάτρας.

Όσον αφορά στον προαστιακό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, τα δρομολόγιά του πρόκειται να αρχίσουν ξανά στις 27 Μαρτίου. Ακόμα, την ίδια ημέρα, θα αρχίσουν ξανά και τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο. Επίσης, την 1η Απριλίου θα αρχίσουν ξανά και τα δρομολόγια που αφορούν στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη

«Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου είναι αναγκαία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού. Επιπλέον, η καθυστέρηση έναρξης της λειτουργίας, έστω και με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κλοπών ή/και δολιοφθορών. Τέλος, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές προς τα γειτονικά κράτη.

Η επανεκκίνηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής δρομολογίων απαιτεί σειρά ενεργειών ώστε αυτά να ξεκινήσουν με όρους μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Οι ενέργειες αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: επιθεώρηση υποδομών και έναρξη δρομολογίων.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews.gr

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα