Η εύρεση του σωστού υποκειμένου είναι ένα δύσκολο τασκ για κάθε φωτογράφο. Για αυτό μερικοί απλώς “μένουν” σε ό,τι τους κάνει να νθιώθουν δημιουργικοί. Όπως ας πούμε ο Anthony Ryan Schmidt, μόλις 15 ετών, ο οποίος έχει μετατρέψει τα vintage αυτοκίνητα-μινιατούρες του σε “σταρς” στις φωτογραφίες του. Οι οποίες, στο μεταξύ, όχι απλώς είναι ωραίες αλλά σε κάνουν να σοκάρεσαι όταν μαθαίνεις πως είναι μινιατούρες και όχι πραγματικά αυτοκίνητα. 

Η αγάπη του Schmidt για τα αυτοκίνητα γεννήθηκε όταν ήταν βρέφος. “Οι περισσότεροι άνθρωποι στο φάσμα του αυτισμού έχουν μια ιδιαίτερη ασχολία, και για τον  Schmidt, αυτή ήταν πάντα τα αυτοκίνητα”, δηλώνει η μητέρα του, Ramona Schmidt, μιλώντας στο My Modern Met. “Απλώς λατρεύει τα πάντα για αυτά και βυθίζεται σε ό,τι τα αφορά”. Το πάθος του γιγαντώθηκε γρήγορα, και στην ηλικία των 6, ο Anthony φωτογράφιζε μοντέλα της συλλογής του. Έκτοτε, οι ικανότητές του έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα τη γέννηση φωτογραφιών vintage αυτοκινήτων σε χώρους στάθμευσης, βενζινάδικα και άλλα. 

Μέσα από backstage φωτογραφίες γίνεται εμφανές το πώς ο Anthony καταφέρνει τα ψευδαισθησιακά του κλικς. Τα διάφορα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα σε ένα μικροσκοπικό σκηνικό που τοποθετείται σε φόντο “πραγματικού” μεγέθους. Μετά τη λήψη της φωτογραφίας, αυτά τα διαφορετικά στοιχεία συγχωνεύονται άψογα σε μια συνεκτική εικόνα που κάνει τα αυτοκίνητα να φαίνονται πραγματικά. Κανονικότατα. 

Ο Anthony ξεκίνησε να μοιράζεται τη δουλειά του online, κερδίζοντας αρκετούς followers. Οι φανς του (ναι, έχει) τον βοήθησαν να φτιάξει το πρώτο coffee table book του, Small Cars, Big Inspiration. Έκτοτε έχει συλλέξει περισσότερες φωτογραφίες, οι οποίες οι οποίες περιλαμβάνονται στο δεύτερο βιβλίο του, Shifting Perspectives. Μπορείς να τον ακολουθήσεις στο Instagram.

Αφού πρώτα τσεκάρεις τις σκαλωτικές φωτογραφίες του παρακάτω: 

Διάβασε ακόμα: