Λένε ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι ήταν λίγο πιο σκληροί λόγω των δυσκολιών που έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Χωρίς να είμαστε και τόσο σίγουροι γι’ αυτό, εφόσον δεν ζήσαμε σε αυτές τις εποχές, θα μιλήσουμε για κάτι άλλο, για ένα συμπέρασμα που βασίζεται στο βίντεο που ανέβασε η φημισμένη σελίδα History Page στο Twitter και έγινε viral. Με βάση αυτό λοιπόν, θα πούμε ότι οι άνθρωποι δεν ένιωθαν.  

Ωραίες οι ιστορικές φωτογραφίες με τους εργάτες να καπνίζουν ή να τρώνε το τοστάκι τους πάνω στις σκαλωσιές, αλλά άλλο το να βλέπεις μια εικόνα και άλλο το να βλέπεις ένα βίντεο με το πώς δούλευαν και, το κυριότερο, τι υπήρχε από κάτω τους. 

Το απόλυτο κενό, αυτό υπήρχε. 

Και όχι μόνο δεν ήξεραν τι σημαίνει μέτρο ασφαλείας, φορούσαν και τα καπέλα τους αντί για κάποιο κράνος. Ναι, ούτε εμείς γνωρίζουμε πώς τα καπέλα έμεναν στη θέση τους σε τέτοιο ύψος αλλά αυτό είναι το λιγότερο που μας απασχολεί.

Στο βίντεο από το μακρινό πια 1929 του History Page, βλέπουμε εργάτες στις σκαλωσιές του όχι και πολύ κοντού κτιρίου Κράισλερ της Νέας Υόρκης να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς ίχνος φόβου. Ο ορισμός του «άλλη μια μέρα στη δουλειά». Ο ουρανοξύστης άνοιξε το 1930 και έχει ύψος 319 μέτρων, ενώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, αποτελούσε το ψηλότερο κτίριο παγκοσμίως.

 

https://t.co/UwbSNYAIdt