Με Internet Explorer, βέβαια, αλλά και πάλι. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διέγραψε οριστικά τον Κώστα Πλεύρη, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. 

Ομόφωνα αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το Α’ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τον ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει περισσότερες από μια φορές στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Να θυμίσουμε πως ο Πλεύρης είναι ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού. 

Η παραπομπή του Κ.Πλεύρη στο Πειθαρχικό αφορούσε τα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο εντός της δικαστικής αίθουσας που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Για όποιον δεν θυμάται γιατί η μνήμη του προτιμά να τον προστατεύει από στιγμές ετεροντροπής και τραβηγμένης χυδαιότητας, ο Κ.Πλεύρης είχε χαιρετίσει ναζιστικά μια φορά ενώ το διακαστήριο αποχωρούσε. Μια αλλη, μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της και άλλη μια ενώ “εξηγούσε” στο δικαστήριο πως είναι “Έλλην εθνικιστής”, οπαδός της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά και “χαιρετάμε έτσι. Δεν είμαστε Ναζί”. 

Να ζει κανείς ή να μη ζει. Τέλος πάντων, έστω και με καθυστέρηση, διαγράφηκε από τον ΔΣΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δικαιούται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έφεσή τυο δεν αναστέλλει την απόφαση διαγραφής. 

Για την υπόθεση διενεργείται και ποινική έρευνα από Εισαγγελικό λειτουργό που έχει εντολή να αποφανθεί αν η συμπεριφορά του δικηγόρου εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.